Милионите на Ескобар

Къде е богатството на Кокаиновия крал, след като е "правил по 60 милиона долара на ден..."

Държава: САЩ
Година: 2017-18
Времетраене: 45 минути
Милионите на Ескобар
За продукцията

6-сериен документален филм

Сценарий: Дъглас Лоукс, Бен Смит
Оператори: Джино Пакдърмът, Тони Пувал
Водещи: Дъглас Лоукс, Бен Смит

Пабло Ескобар е най-могъщият наркобос през ХХ век. Почти три десетилетия картелът "Меделина" държи 80 процента от кокаиновия пазар в света. През 1989 сп."Форбс" го класира на 7-мо място сред най-богатите хора на планетата.

Някои подозират, че състоянието му възлиза на 100 милиарда долара и вярват, че голяма част от него е заровено някъде в Колумбия, защото още не е открито.

Двама агенти на ЦРУ, в екип с други от Агенцията за борба с наркотиците (DEA), а също и с участие на бивши хора на Ескобар и разни информатори, се впускат да търсят изчезналото богатство като... пионери-златотърсачи.

Ескобар е притежавал имоти из цялата страна и отвъд - офиси, вили, дори собствен затвор...Има и невидима крепост - под земята. Разследващият екип се среща с негови приближени - един се обявява за "предаден", друг - за "прероден", трети се крие, после си променя мнението, но всеки твърди, че "знае нещо за скрити пари, злато и диаманти".

Посетени са кокаиновите лаборатории, разни местности и имения. Резултатите не са обнадеждаващи и поставят експедицията пред дилема - да приключат или да продължат.

Каквото и да изкопаят, агентите ще получат между 5 и 10 процента от намереното.

Мисията им изглежда епична и идеално мотивирана: "Да върнат парите на народа и на правителството на Колумбия", което обаче не означава едно и също....

"Милионите на Ескобар" се представя като "Шоу на Канал "Дискавъри" и продължава в два сезона, по сценарий на търсещите агенти - Дъглас Лоукс и Бен Смит.

Търсещите агенти не са били активни съвременници (т.е. на служба в ЦРУ, Агенцията или при конкуренцията) през епохата, в която ровят. "Обучавани са 10 години", за да (не)разберат, че обикалят напразно и трябва да стигнат там, където се събират историите - "/БАЗА КЛЕЙТЪН"_

Златна Романова

"Греховете на баща ми"

"Да надживееш Ескобар"

"Картелът на доносниците"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад