site.'.bnt1 14 юли
22:00 ч.
Династията на Борджиите
тв филм /7 епизод/ (16)
site.'.bnt1 15 юли
22:00 ч.
Династията на Борджиите
тв филм /8 епизод/ (16)
site.'.bnt1 17 юли
22:00 ч.
Династията на Борджиите
тв филм /9, последен епизод/ (16)

РЕКЛАМА


Режисьор: Нийл Джордан

В ролите: Джереми Айрънс, Франсоа Арно, Джоан Уоли, Холидей Грейнджър, Питър Съливан, Шон Харис, Лоте Вербек, Дейвид Оукс, Боско Хоугън, Джина Маккий, Колм Фиоре, Себастиян де Суза, Боско Хоугън, Дерек Джейкъби, Стивън Беркоф, Камила Ръдърфорд, Айвън Кей и др.

През 2011 в ефира се появяват два международни сериала за управлението на Борджиите в края на ХV век - американският "Династията на Борджиите" /Ирландия, Канада, САЩ, Унгария/ и европейският "Борджиите" /Франция, Чехия, Германия/.

Веднъж получили трона с измама, Борджиите трябва да се задържат, като подчинят света, но той не е единен...

Испанска фамилия се качва на Римокатолическия престол и се опитва да сложи ръка върху цяла Ренесансова Италия и Европа с мъчения, изнудване, бракове и смърт. Родриго Борджия е новият папа Александър VІ. Двама от синовете му са в брак със съпернически фамилии, а жените на Папата служат на страстта, за подгряване на огъня за кладите. Борджиите са първата истинска криминална фамилия в историята, вдъхновила политическия трактат на Макиавели - "Принцът" и романа на Марио Пузо "Кръстникът".

Международна копродукция, със снимки в Унгария, "Династията на Борджиите" е дългогодишно намерение на ирландския режисьор, сценарист и продуцент Нийл Джордан /"Играчка-плачка" (1992), "Майкъл Колинс" (1996), "Закуска на Плутон"(2005)/. През 2010 Стивън Спилбърг с "Дриймуъркс" става продуцент на проекта, разпространяван от Showtime като драма, подходяща да заеме мястото в ефира след "Тюдорите".

Режисьорът предлага четири сезона за Борджиите, но остават само три заради скъпата реализация. Така че филмът свършва преди смъртта на Папата и падението на Чезаре Борджия. Кампания на феновете обаче води до решение за продължение във формат на електронна книга с две серии за финал.

Джереми Айрънс е Родриго Борджия - амбициозен испански духовник и патриарх на фамилия, който се стреми към богатство, власт и влияние. През 1492 е избран за следващия папа Александър VІ. Хитър и комбинативен, Борджия е отдаден на семейството си, но винаги в компанията на красиви жени. Въпреки корупцията и лукавството той вярва, че прави това, което трябва, но често сам си задава въпроси дали наистина е така...

Любимци са синът му Хуан и дъщеря му Лукреция, има специално отношение към майка им Ваноца. Най-големият му син Чезаре е посветен в църквата, но предпочита оръжието пред молитвите - самоуверен, остроумен и нетърпелив, той избира да бъде воин, от който се страхуват лидерите в Европа. Слабото му място е любовта и връзката със сестра му.

Лукреция е "райската ябълка", тя е неустоима и лекомислена - с първа нещастна любов, извънбрачни връзки, незаконно дете и няколко уговорени и провалени брака, докато не се хвърля в забранените обятия на брат си.

Куртизанка и майка на децата на Борджия, Ваноца деи Катанеи не е застрашена от любовницата на съпруга си - Джулия, двете създават особена връзка и тя завинаги остава в сърцето на Папата - духовно...

Джулия Фарнезе е прелюбодейката на Родриго - умна и свободолюбива, тя печели доверието му и става добър съветник на дъщеря му Лукреция.

Хуан Борджия е губещият син - арогантен, страхлив, глупав и жесток, наказан дискретно с убийство след опиум във вертепа.

Микелето Корела е оръженосецът на Борджия, с грижа за безопасността му, тайно отдаден на хомосексуални връзки, които определят избора му във войната с фамилия Сфорца.

Най-малкият син Джофре Борджия изглежда най-непопулярен, женен за принцесата на Неапол в поддържащ властта съюз.

Джулиано дела Ровере е кардиналът, загубил папските избори срещу Родриго Борджия. От този момент той има една цел - да разобличи новия папа като похотлив богохулник.

С няколко неуспешни опита за съюз с френския крал и с дегустатора за отравяне, той мечтае за смъртния одър на Борджия. Наказан и измъчван от Чезаре, Дела Ровере напуска Рим, но все пак един ден ще стане Папа - Юлий ІІ.

Катерина Сфорца е "легендарната тигрица" на клана Сфорца - основен съперник на Борджиите в преплетени любовни връзки и убийства за властта в Рим и Италия...

Борджиите са богати само на грехове, неизмеримо по-големи от трона, на който се издигат ....

Златна Романова6 епизод • Династията на Борджиите

Лукреция става любовница на коняря Паоло, докато съпругът й Сфорца е на легло след уредения инцидент със седлото на коня му. Чезаре започва връзка с Урсула Борнадео, докато тя не разбира, че той е убил съпруга й.Кардинал Дела Роверe се среща с краля на Франция – Шарл VIII, който се съгласява на съюз срещу Папата, след като разбира за предстоящата сватба на най-малкия син Джофре Борджия с "благородничка" от Неапол. Неапол е обща неподелена страст и на Франция, и на Испания...

Вижте повече

5 епизод • Династията на Борджиите

Чезаре е ядосан, монахът на Микелето, който трябваше да следи Дела Ровере, е убит. Ножът за хартия е намерен, употребен за друго. Кардиналът трябваше да бъде следен, Борджиите вървят по стъпките му.Първо във Флоренция, където Чезаре се среща с Макиавели, който не споделя много, изучава го с жестове и думи и не го води при Медичите, с които се е срещнал Дела Ровере. Резултатът от преговорите им е да "не правят нищо", което подсказва на Чезаре каква огромна заплаха се задава. Възможност за изнудва...

Вижте повече

4 епизод • Династията на Борджиите

Чезаре, с помощта на Микелето, наема бенедиктински монах, преоблечен като просяк, за да следи Дела Ровере. Кардиналът е във Флоренция на среща с Медичите. Те са "банката на света", както сами се шегуват. Разговорът впечатлява с мъдрост, но е двусмислен, в очакване на пророчеството на Савонарола, който "вижда" Италия опустошена и пламнала от чуждо нашествие.Дела Ровере е предупреден да внимава какво може да предизвика от съюза си с французите за свалянето на Борджия . Тази "помощ" може да се окаж...

Вижте повече

3 епизод • Династията на Борджиите

Кардинал Джулиано дела Ровере заминава за Неапол, в търсене на съюзници серщу Родриго Борджия - новият папа Александър VI. След кратък разговор, в който единственият спомен от миналото е жестокостта, Кардиналът е поканен в прочутата трапезария на предателите на трона на Неапол - маса с трупове, която регентът не пропуска да покаже на всеки, който крои задни планове. Един от обсъжданите въпроси е дали Борджия е евреин и кого спасява. Не е ясно. Той е Лукавият. Търсейки сигурно мнозинство, не са...

Вижте повече

Вижте всички епизоди

БНТ новини Още новини
Протестът ескалира - разбиха входа на бившия Партиен дом

22:28

Протестът ескалира - разбиха входа на бившия Партиен дом

Протестът ескалира - разбиха входа на бившия Партиен дом
"Референдум": Почти изравнени мнения трябва ли да има предсрочни избори сега или да чакаме редовен вот

22:12

"Референдум": Почти изравнени мнения трябва ли да има предсрочни избори сега или да чакаме редовен вот

"Референдум": Почти изравнени мнения трябва ли да има предсрочни избори сега или да чакаме редовен вот
Сух режим в Южна Африка, крадат уиски от магазините

21:58

Сух режим в Южна Африка, крадат уиски от магазините

Сух режим в Южна Африка, крадат уиски от магазините

Филми в програмата днес
Най-големите удари на мафията

БНТ 2 | 14.07.2020 22:00

Най-големите удари на мафията

Най-големите удари на мафията
Милиарди 2

БНТ 3 | 14.07.2020 22:00

Милиарди 2

Милиарди 2
Династията на Борджиите 00:00:35

БНТ 1 | 14.07.2020 22:00

Династията на Борджиите

Династията на Борджиите

РЕКЛАМА