По-шумно от бомби

Тази раздяла не е последна, докато не излезе истината. Кой ще разбие мълчанието...

Държава: САЩ, Франция, Дания, Норвегия
Година: 2015
Времетраене: 108 минути
По-шумно от бомби
За продукцията

Драма

Режисьор: Йоаким Триер

В ролите: Изабел Юпер, Джеси Айзенбърг, Гейбриел Бърн, Дейвид Стратърн, Девин Друид, Ейми Райън, Ръсел Познер, Рейчъл Броснан и др.

ФАБУЛА

Членовете на едно семейство преживяват различно спомените и раздялата с тяхната майка и съпруга, починала в нещастен инцидент на пътя....

ФИЛМЪТ

"По-шумно от бомби" е първият англоезичен филм на датския режисьор Йоаким Триер ("Наградата"-2006, "Осло, 31 август"-2011 и "Телма"-2017). Триер е завършил Националния университет за кино и телевизия във Великобритания. Харесва кадрите във филмите на Брайън Де Палма и Микеланджело Антониони и се надява "да върне драмата на екрана обратно от каналите на HBO, със сюжети, в които героите движат историята".

"По-шумно от бомби" е първият филм с участие на Норвегия, включен в Състезателната програма на Фестивала в Кан след 36 години. Заради терористичните атаки в Париж по това реме, заглавието за разпространение там е "Обратно у дома".

СЮЖЕТ

Предстояща възпоменателна изложба на известната фотографка Изабел Рийд събира семeйството й три години след нейната смърт.

По-големият й син Джона се връща у дома при баща си Джийн и малкия си брат Конрад. Тримата мъже се опитват да примирят своите спомени и усещания от живота и раздялата с жената, която има своето лично значение за тях.

Отношенията помежду им видимо не са същите, а и не всеки от тях знае достатъчно. Конрад е бил много привързан към майка си, затова е пощаден с "подробности" в историята.

Изабел е починала в катастрофа срещу насрещен влак. Но тя не е само жертва на пътно произшествие и истината излиза със статия в нейна памет.

Златна Романова

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад