Франк Синатра: Мъжът и неговата музика

Синатра празнува юбилей с първи телевизионен запис

Държава: САЩ
Година: 1965
Времетраене: 60 минути
Франк Синатра: Мъжът и неговата музика
За продукцията

Филм-концерт

Режисьор: Дуайт Хемиън
Участват: Франк Синатра, Горъдн Дженкинс, Нелсън Ридъл
Продуцент: SHOUT! Factory

"Мъжът и неговата музика" е концертът, с който Франк Синатра отбелязва своя 50-годишен юбилей през 1965 и за първи път позволява телевизионен запис, излъчен през декември от телевизия NBС.

Събитието е филмирано от режисьора Дуайт Хемиън. Концепцията изключва присъствието на публика. Началото е с нощни снимки от хеликоптер, които проследяват придвижването на черната лимузина на Синатра до залата и влизането му в репетиционното студио. Концертът започва, Синтра изпълнява дузина от своите забележителни хитове в съпровод с оркестър и аранжимент на Нелсън Ридъл и Гордън Дженкинс. Въпреки слуховете, че тогава е бил настинал, лирикът се представя във върхова форма, с дълбок глас и повече нюанси.

Успехът на записа "Мъжът и неговата музика" продължава във Втора част от 1966 и Трета от 1967 - с Елла Фицджералд и Антонио Карлос Жобим.

*Извън телевизионния екран, партито за Юбилея на Синтра е в Палм Спрингс, където той признава, че се чувства у дома си. Там са подарени 2000 копия на албума "Човекът и неговата музика", номерирани за всеки един от поканените гости. Корицата им е с триизмерна метална плака, поставени са в специални дървени кутии и съдържат оригинален автограф на Франк Синатра.

**Албумът с първото телевизионно шоу на Синатра е преиздаден през 2010 в "Колекция Франк Синатра". Правата за музиката са на компанията "Юнивърсъл".

Франк Синатра: Главното събитие

Франк Синатра: "Винтидж"

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад