Емил Кошлуков - и.д. председател на УС

Емил Кошлуков е роден през 1965 г. в гр. Пазарджик. Завършва средното си образование в Английската гимназия в гр. Пловдив. Докато отбива военната си служба, той е осъден за антидържавна пропаганда на 6 години лишаване от свобода и изтърпява присъда като политически затворник в Старозагорския затвор.

През 1989 г. излиза от затвора и започва отново активна дейност срещу комунистическия режим. Става председател на Федерацията на независимите студентски дружества (ФНСД). Учредител е на Съюза на демократичните сили (СДС) – първата политическа сила, опозиция на Българската комунистическа партия.

През 1991 г. Емил Кошлуков печели стипендия от фондация „Отворено общество“, след което завършва висшето си образование в Калифорнийския университет (Санта Барбара), специалност „Политически науки“.

В края на 90-те години на миналия век Кошлуков създава една от първите неправителствени организации, печелеща проекти с наши и чужди донори в сферата на гражданския контрол и мониторинга върху изпълнителната и законодателната власт.

През 2001 г. Емил Кошлуков ръководи предизборния щаб на Негово Величество Симеон Втори, който през лятото на същата година е избран за министър-председател на Р България.

В периода 2001-2005 г. Кошлуков е депутат в 39-ото Народно събрание и председател на политическа партия „Новото време“.

През 2005-2009 г. е водещ и продуцент на предаването „Таралеж“ в телевизия „Евроком“.

През 2010-2014 г. Емил Кошлуков създава и управлява продуцентската компания „Ноу Фрейм Медиа“. За това време „Ноу Фрейм“ заема първо място по брой създадени продукции за българския тв пазар, като фирмата работи едновременно с четирите големи национални телевизии – БНТ, БТВ, Нова ТВ, ТВ7.

„Ноу Фрейм“ продуцира предавания и формати във всички телевизионни жанрове – публицистика, спорт, политейнмънт, социална тематика, лайфстайл, реалити шоу.

От 2010 г. до 2014 г. Кошлуков е автор и водещ на „Факторът“ („Уикенд с...) по ТВ7. Това е първото публицистично предаване в сутрешния пояс на ефира през уикенда.

От 2015 г. до 2017 г. Емил Кошлуков работи като водещ в Канал 3 и консултант по различни медийни проекти.

От декември 2017 г. до април 2019 г. той е програмен директор на БНТ 1 – основният канал на българската обществена телевизия. От януари 2018 г. е водещ на публицистичното предаване „Още от деня“ по БНТ 1.

Носител е на голямата награда от конкурса за телевизионна журналистика „Св. Влас“.и.д. Емил Кошлуков


За контакти:
Българска Национална Телевизия
1504 София
ул. „Сан-Стефано“ 29
тел.: 02 9444999
тел.: 02 814 22 14Василена Матакева - член на УС

Василена Матакева е дипломиран магистър по спортна психология, в момента е докторант в катедра "Психология и педагогика" в Националната спортна академия. Работи в БНТ от 1992 г., водеща на спортни предавания и новини, автор на телевизионни филми. Има опит в радиожурналистиката.

През 2005 г., е пресаташе на БОК и участва в подготовката на кандидатурата на София за домакин на Олимпийски игри. Член е на медийната комисия на Българския Олимпийски комитет. От 2009 г. е преподавател в магистърската програма по спортна журналистика в НСА.Зина Трифонова - член на УС

Зина Трифонова има богат професионален опит в държавната администрация. Работила е като юрисконсулт в Комитета по пощи и далекосъобщения, управление „Правно”. Работила е по изготвянето на проекти на законови и подзаконови актове в областта на електронните медии и съобщенията. По-късно ръководи дирекция „Правна“ на Министерство на транспорта и съобщенията (днес Министерство на транспорта и информационните технологии).

През 2002 г. е избрана за член на Комисията за регулиране на съобщенията, от квотата на Народното събрание. От 2007 г. има самостоятелна адвокатска практика в състава на Софийската адвокатска колегия.Антон Андонов - член на УС

Антон Андонов има близо 15-годишен опит в областта на медиите. Автор е на редица публикации за български и чуждестранни списания. Повече от 10 години работи като сценарист и редактор в редица български и лицензни телевизионни формати в трите национални телевизии. Има участие в престижни международни проекти. От 2012 г. става част от екипа на предаването „Събуди се“, излъчвано по Нова телевизия и един от неговите водещи.

През 2015 работи в проекти на БНТ („55 лица от Вашия живот“ и Детска Евровизия). Има опит и като комуникационен консултант.Виктор Серафимов - член на УС

Виктор Серафимов е доктор по международно право и международни отношения, като е завършил право в СУ „Св. Климент Охридски“, както и двугодишна специализация по „Английско и европейско право“ в Университета Кеймбридж в Англия.

Отличаван е многократно с различни награди в областта на правото от местни и международни организации. През 2014 г. е удостоен от министър-председателя на Република България с почетна грамота за развитието на правото в Република България.

Освен в областта на международното право и международните отношения, специализира и в областта на авторското и медийното право. В периода от 2016 г. до 2019 г. е член на Управителния съвет на Българското национално радио, като в този период взима активно участие в цялостното управление на обществената медия.

РЕКЛАМА