Константин Каменаров - председател на УС

Константин Каменаров е роден на 31 юли 1966 г.

Завършил е „Медицина“ в Медицински университет - София, но професионалната му биография стартира в Българската национална телевизия, където през 1992 година започва работа като репортер в „По света и у нас“. Следващите 7 години посвещава на обществената телевизия, където е водещ и редактор на централните информационни емисии, редактор и водещ на публицистичното предаване „Панорама“ и ръководител на новинарския екип на Ефир 2. През 1999 година е назначен за говорител на правителството на Иван Костов, последвано от ръководни позиции в сферата на връзките с обществеността в телекомуникационната компания Мтел. От 2011 до 2013 година е оперативен директор на БНТ.

На 23 август 2017 г., с решение на Съвета за електронни медии, Константин Каменаров бе избран за генерален директор на обществената телевизия. Официално встъпва в длъжност на 1 септември 2017 г.

Владее английски и руски език. Женен, с 4 деца.


За контакти:
Българска Национална Телевизия
1504 София
ул. „Сан-Стефано“ 29
тел.: 02 9444999
тел.: 02 814 22 14Валери Запрянов - член на УС

Валери Запрянов има над 35-годишен професионален опит в областта на журналистиката, в печатни и електронни медии. Един от създателите на в. „Стандарт“ и бивш главен редактор на сп. „Сега. В периода 2001 г. – 2015 г. е бил главен редактор на седмичното списание „Тема“, на което е издател. През 1996 г. е бил директор на Канал 1 на БНТ.

Бил е заместник – председател на Съюза на издателите в България. През 2012 г. е избран за председател на Българския медиен съюз.

Носител е на журналистическата награда „Паница“ за поредица репортажи от войната в Сараево, Босна и Херцеговина (1995).Василена Матакева - член на УС

Василена Матакева е дипломиран магистър по спортна психология, в момента е докторант в катедра "Психология и педагогика" в Националната спортна академия. Работи в БНТ от 1992 г., водеща на спортни предавания и новини, автор на телевизионни филми. Има опит в радиожурналистиката.

През 2005 г., е пресаташе на БОК и участва в подготовката на кандидатурата на София за домакин на Олимпийски игри. Член е на медийната комисия на Българския Олимпийски комитет. От 2009 г. е преподавател в магистърската програма по спортна журналистика в НСА.Зина Трифонова - член на УС

Зина Трифонова има богат професионален опит в държавната администрация. Работила е като юрисконсулт в Комитета по пощи и далекосъобщения, управление „Правно”. Работила е по изготвянето на проекти на законови и подзаконови актове в областта на електронните медии и съобщенията. По-късно ръководи дирекция „Правна“ на Министерство на транспорта и съобщенията (днес Министерство на транспорта и информационните технологии).

През 2002 г. е избрана за член на Комисията за регулиране на съобщенията, от квотата на Народното събрание. От 2007 г. има самостоятелна адвокатска практика в състава на Софийската адвокатска колегия.Антон Андонов - член на УС

Антон Андонов има близо 15-годишен опит в областта на медиите. Автор е на редица публикации за български и чуждестранни списания. Повече от 10 години работи като сценарист и редактор в редица български и лицензни телевизионни формати в трите национални телевизии. Има участие в престижни международни проекти. От 2012 г. става част от екипа на предаването „Събуди се“, излъчвано по Нова телевизия и един от неговите водещи.

През 2015 работи в проекти на БНТ („55 лица от Вашия живот“ и Детска Евровизия). Има опит и като комуникационен консултант.

РЕКЛАМА