Хилда Казасян - заместник-председател

Хилда Казасян е българска джаз певица. Има реализирани три албума („Jazz&Me“2012; „Jazz&Samba“ 2005; „Gershwin“2004), множество концерти и музикални проекти както в България, така и в Англия, Русия, Белгия Франция, Япония, Полша, Сърбия, Австрия, Италия и др.

С огромен успех преминава националното турне на Хилда Казасян - „Jazz&Me“ през 2014 и 2016 година, заедно с джаз музикантите Христо Йоцов, Живко Петров, Михаил Йосифов и Димитър Карамфилов. Има опит и в реализирането на музикални телевизионни формати у нас.

В началото на 2018 година Съюзът на българските музикални и танцови дейци й присъжда две от най-престижните награди за музика - „Кристална лира“ за върхови постижения в категория за джаз музика и специалната награда „София“ за постижение в музикално-изпълнителското и танцово изкуство.

Завършва Националното музикалното училище „Любомир Пипков“ със специалност „Ударни инструменти“, след което продължава образованието си в класическия отдел на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“. Специализирала е камерна музика в Италия.Доц. Харалан Александров - член

Харалан Александров е антрополог, организационен консултант и анализатор на обществените процеси. Изучава проблемите на идентичността, самоорганизацията на човешките групи и общности и лидерството в тях, социалното развитие и културната промяна. Автор е на научни публикации в различни области. Първата му докторска дисертация е теренно изследване върху културната идентичност, а втората – изследване в хода на действието (action research) върху организационната промяна и лидерството в български условия. Доцент е в Нов Български Университет и е член на Български Институт за отношения между хората. Консултира организации и проекти в областта на образованието, местното развитие и грижите за деца.

Ваня Гешева - член

Ваня Гешева е състезателка по гребане в дисциплината каяк. Тя е единственият спортист в историята на България, който печели златен, сребърен и бронзов медал от една Олимпиада

По време на летните олимпийски игри в Сеул през 1988 година става олимпийска шампионка на едноместен каяк и печели сребърен медал на каяк К-2 и бронзов на каяк К-4. Вицешампион е и от Летните олимпийски игри в Москва през 1980 година в дисциплината едноместен каяк. Печели златен медал на Световното първенство в Монреал през 1986 година и сребърен от по Световното първенство в Тампере през 1983 година.

След приключване на спортната си кариера работи в системата на МВР. В момента е председател на Българската асоциация на спортистите олимпийци (БАСО) и член на Изпълнителното бюро на Българския олимпийски комитет (БОК). Председател е на Спортен клуб по кану-каяк „Левски“ и член на управителния съвет на Българската федерация по кану-каяк (БФКК). Завършила е с магистърска степен НСА „Васил Левски“.Теодора Димова - член

Теодора Димова е сред най-известните и четени български писатели. Авторка е на 9 пиеси, сред които са "Без кожа", "Змийско мляко", "Кучката", "Любовници", "Невинните" и др., поставени в различни театри в страната и чужбина. През последните години бяха публикувани романите й "Емине", "Майките", "Адриана" и "Марма, Мариам". През 2006 г. "Майките" спечели Наградата за източноевропейска литература на Bank Austria и KulturKontakt. Книгата има 11 издания у нас и е публикувана на 9 езика, между които немски, френски, руски, полски, унгарски, словенски и др. "Адриана" е преведена във Франция и в Чехия. През 2010 г. "Марма, Мариам" спечели Националната награда Хр. Г. Данов за българска художествена литература. Нейният роман "Влакът за Емаус" (2013) спечели наградата за проза на портал Култура за 2014 г. Най-новата й книга - повестта "Първият рожден ден" - излеза в края на 2016 г.

Завършила е английска филология в СУ „Св. Климент Охридски“.Мартин Захариев - член

Мартин Захариев е изпълнителен директор на Сдружение „Национален борд по туризъм“.През 2017 г., заедно с Министерство на туризма, инициира и създава Българския туристически и информационен център в Шанхай, Китай. Член е на борда на директорите на „Евротръст Технолъджис“ АД – доставчик на удостоверителни услуги и председател на борда на директорите на „Егоист“ АД. В последните 25 години работи в областта на медиите и телекомуникациите като журналист, редактор, радио и телевизионен водещ и продуцент, дългогодишен издател на списания и предприемач в различни медиини и технологични проекти.

Работил е в държавната администрация като главен секретар на държавната комисия по далекосъобщения между 1999-2001. Избран е за депутат в 42-то Народно събрание и е член на комисията по култура и медии и на Комисията по транспорт, информационни технологии и съобщения. В 43-то Народно събрание е съветник към същите две комисии.

През различини периоди е член на Съюза на издателите, Асоциацията на рекламните агенции и член на управителните съвети на Асоциацията на радио и телевизионните оператори – АБРО, Асоциацията на телевизионните продуценти – АТП. Завършил е право в юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и е специализирал медиен мениджмънт в САЩ и Англия.Иван Киров – Тоби - член

Иван Киров е български рекламист и писател. От 1998 година е творчески директор на българския офис на международната рекламна агенция "Маккан Ериксън", където работи до днес. През тези години агенцията е създала оригинални кампании за много световни и български марки и организации. С работата си помага за изграждането на професионална рекламна общност в България.

В неговия превод българските читатели познават "Сексус" и "Тропикът на Козирога" на Хенри Милър, "Фактотум" на Чарлз Буковски и "Голият обяд" на Уилиям Бъроуз.

Завършил е английска филология в СУ "Св. Климент Охридски".
Гергана Паси - член

Гергана Паси е български общественик и политик. Директор е по европейските въпроси на Атлантическия клуб в България. В периода март 2007 – юли 2009 година е министър по европейските въпроси.

От 2001 до 2007 година е депутат в 39-то и 40-то Народно събрание и заместник-министър на външните работи в две правителства. За приноса й към отношенията на България с ЕС, както и сътрудничеството с Франция за стандартизиране на мобилните зарядни устройства, Гергана Паси получи (декември 2010) най-високото френско отличие – Ордена на Почетния легион от президента Саркози.

Най-новият проект, в който участва, е да се осигури универсален достъп до безжичен интернет на територията на целия Европейски съюз – опция, която следва да бъде призната за универсално човешко право и Петата свобода в ЕС.

Завършила е право в юридическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“.Иван Стамболов – Сула - член

Иван Стамболов – Сула е известен български публицист и анализатор. Издател на едно от първите списания след 1989 „Авалон“. Сценарист и продуцент в БНТ, БНР и Дарик. Собственик на частен консултантски бизнес и специалист по политически и корпоративен PR. Член на редакционния съвет на Conservative quarterly, създател на „Петте кьошета“. Носител на големите награди на „БГ Сайт“ и Българската WEB асоциация за сайта си SULLA.BG – „Ъплоуднати постинги за делитване“. Редовен политически коментатор в централния печат. Автор на няколко книги. Завършил е филология със специалност теория на литературата – класически и нов роман, риторика на сатирата.


Проф. д-р Теодора Петрова

Проф. д-р Теодора Петрова е декан на Факултета по журналистика и масова комуникация (ФЖМК). Завършила е Софийски университет „Св. Климент Охридски“ със специалност журналистика. Има дългогодишен стаж в Българската национална телевизия в периода 1984-1996 г. Автор и редактор на предавания, документални поредици, популярни забавни програми, някои от които имат международни награди на световни фестивали.
През този период е била хоноруван преподавател във ФЖМК и е водела практически упражнения.
От 1994 г. е доктор по философия. От 1996 г. е щатен преподавател във ФЖМК. Била е два мандата зам.-декан по учебната дейност (2002 – 2011 г.).

Курсовете, които води, са в областта на телевизионната журналистика, новите медии и комуникациите. Има публикации у нас и в чужбина. Била е специализант и лектор във Великобритания, Ирландия, Германия, Белгия и други европейски страни.

Член е на Съюза на българските журналисти (СБЖ) и на Българска академична асоциация по комуникации (БААК). Била е член на Обществения съвет на Българско национално радио, на Комисията по етика в печатните медии, участвала е като член на работни групи и като експерт в международни проекти. В продължение на 12 години е била представител на България в работни групи на Съветът на Европа - Страсбург.
Борислав Велков - член

Борислав Велков е председател на Съвета на директорите в Национален дворец на културата от 2017 година.
В периода май-август 2017 година е част от екипа на Министерство за българското председателство на Съвета на ЕС като Председател на националната експертна работна група по организация и подготовка. През 2015 – 2016 г. Борислав Велков е бил консултант в МС и наблюдател на междуведомствената работна група по подготовка на Българското председателство.
Активно се занимава с изграждане, професионалното управление и развитие на културна, развлекателна и спортна инфраструктура на територията на цялата страна. Председател е на Асоциацията за насърчаване и развитие на развлекателна и спортна инфраструктура. Участва активно с експертна помощ в изграждането и управлението на „Арена-Русе“, „Арена-Бургас“, „Арена Колодрум-Пловдив“, както и в множество проекти, свързани със създаване на стратегии в тази сфера, организация и провеждане на най-мащабните локални и международни развлекателни, културни и спортни събития в страната. От 2011 до края на 2013 г. е част от управленския екип на „Арена Армеец“ - София.
Началото на професионалната му кариера е свързано с различни проекти в областта на маркетинга, рекламата и алтернативните медии. Бил член и на УС на Българското одит бюро по тиражите. Специализира в Европейския институт за стратегическо и оперативно управление на зали в Лондон и Франкфурт, културен мениджмънт във Виенския държавен университет, преминава и множество специализации и практически курсове в Ню Йорк, Мадрид, Дъблин и др.РЕКЛАМА