РЕКЛАМА


Режисьор Шарлот Силинг

В ролите: Жан Рено, Джил Хенеси, Том Остин, Орла Брейди, Хейда Рийд, Крис Бразие и др.


Жо Сенклер е "пар екселанс" ченге. Упорит и дълбоко хуманен, той знае как действа убиецът и разбира болката на жертвите. Жо е водач на екип и жертва в личния си живот.

С първата си телевизионна роля Жан Рено влиза в "кожата на едно ченге" сред емблематичните места в Париж - Нотр Дам, Пигал, Конкорд, Вандом, Катакомбите и Гарние.Без личен живот и произход, Жо носи името на улицата, на която е роден - Сен-Клер. Перфекционист, строг, педантичен и безпогрешен на терен, комисарят работи за справедливостта в Специалния отряд за тежки престъпления. В личния си живот е благ и фриволен. Зад гърба му е тежко минало. Животът му е бил бурен през дрогата. Сега се опитва да скрепи отношенията у дома, докато решава следващия случай на улицата. Жо е различният полицай в системата и най-близо до Валандер на екрана. Неговият спътник и декор е Париж.

Премиерата на френско-британската копродукция е на 25 април 2013 г. по независимия френски канал TF1 с начален рейтинг от 7.4 млн. зрители, любопитни към любим актьор и емблемите на Париж. 8 епизода, продуцирани с 2 милиона евро за всеки, са продадени в 140 държави, включително САЩ и Япония.

Партньори на Жан Рено са Том Остин, Орла Броуди, Селин Джоунс, Джил Хенеси, със специалното участие на Жералдин Чаплин, Сам Уотърсън , Лесли Карън и Оливия д'Або.

"Жо е герой от улицата", казва Жан Рено в интервю. Актьорът оценява участието си в телевизионен проект като добър ангажимент за момента, особено по идея на Рене Бласер от "Закон и ред"- сериал, който Рено харесва заедно с "Момчетата от Медисън авеню" и "Игра на тронове". "Жо" има качества - добрият сценарий, сцената на действие сред иконите на Париж, персонажите от улицата. Сенклер е автентичен герой. Човек, който върши работата си, така както може. Ченге, което се "чувства в кожата си", но чувствителен към нещастието на другите. В него има граница между полицая и мъжа. Това не е "Маями вайс". В същото време той има някой, която го води много добре и знае на какво е способен, така че да не го остави да заспи. И това е неговото изкупление. Той е различен, защото е бил и от другата страна.

Жан Рено не се тревожи за реакцията на публиката, защото и без това целият свят е неспокоен. "Досадно е, когато не харесват това, което правиш", но и не приема преминаването от филм във филм с думите "Стана. Получи се" или "Това не е "яко".

За бъдещето, без втори сезон на сериала, остава идеята му да напише полубиографична история в пътешествие между Казабланка и Холивуд, която разказва за хората, културата и моментите. Един проект, който ще бъде театрален.

Дотогава телевизионното време е за "ЖО". Началото се завърта около Нотр Дам, следва Пигал, където е открит трупът на топмодел през Седмицата на модата в Париж. Всеки случай е в отделен епизод. Поредността не е задължителна. Френският HD1 канал на TF Group ги повтаря в свободен ред.

*Златна Романова

8 епизод • Жо

В катакомбите е открита мъртва жена. В кофа за боклук наблизо е открит биозащитен костюм. Оказва се, че убиецът събира бактерии от чума от скелетите в Катакомбите. Той я изтръгва от зъбите на умрелите. Убитата се оказва микробиолог със специалност "генетика на бактериите". Оказва се, че г-жа Ферие е имала доминантно-подчинена връзка с Маделин Хейнс.

7 епизод • Жо

Яник - приятелят на дъщерята на Жо, умира, застрелян. Намерен е убит мъж на площада на операта. Оказва се бивш преподавател от Сорбоната, който е отхвърлил докторантурата на един мъж. Приятелката му убива преподавателя и неговата любовница, също асистентка в Сорбоната.

6 епизод • Жо

На площад "Де Вож" е открита мъртва жена. Тя е имала магазин за антики и е открила вещи, принадлежали на мъртви евреи, жертви на Холокоста. Оказва се, че убитата се е забъркала с дела и на убити активисти от Съпротивата – Жаклин Дюсо е спасила хиляди евреи и е била екзекутирана. Причината за убийството на антикварката се оказва свещник, принадлежал на еврейско семейство и скрит от Жаклин. Дейвид Зифкин убива антикварката. Оказва се, че той не е син на равина. Яник е пребит от приятелчетата си на...

Вижте повече

5 епизод • Жо

 Мъж загива при пожар на паркинг близо до площад "Вандом". Оказва се, че е откраднал пари от клона на фирмата си в Ню Йорк. Имал е любовница, с която е смятал да прекара почивните дни, но е бил отвлечен. Свързват престъплението с бивша служителка на фирмата, която е знаела паролите. Но тя не е сама. Престъпниците са се насочили към нова жертва. Оказва се, че банката действа от женски затвор, където затворничките са изнудвани от друга затворничка – Ванеса Серфати. Директорът на затвора е неин люб...

Вижте повече

Вижте всички епизоди

БНТ новини Още новини
Apple с ново поколение смартфони, поддържат 5G

23:30

Apple с ново поколение смартфони, поддържат 5G

Apple с ново поколение смартфони, поддържат 5G
Вълнуваща 3D вълна в Сеул връща усещането за живот

23:20

Вълнуваща 3D вълна в Сеул връща усещането за живот

Вълнуваща 3D вълна в Сеул връща усещането за живот
След 68 дни епидемия – в Черна гора няма COVID-19

23:10

След 68 дни епидемия – в Черна гора няма COVID-19

След 68 дни епидемия – в Черна гора няма COVID-19

Филми в програмата днес
Игри на любовта

БНТ 3 | 26.05.2020 14:00

Игри на любовта

Игри на любовта
Точица

БНТ 1 | 26.05.2020 14:30

Точица

Точица
Сребристият жребец

БНТ 1 | 26.05.2020 14:50

Сребристият жребец

Сребристият жребец

РЕКЛАМА