РЕКЛАМА


Подписка за запазване на статута на Белодробната болница „Света Петка Българска" във Велинград подготвят от инициативния комитет „Да поработим за Велинград". Причината е в променената методика за субсидиране на лечебните заведения през 2018 година. Според представителите на комитета, измененията отнемат правота на пациенти с под 50 процента инвалидност да се лекуват безплатно в болницата. Гости в студиото на „Местно време" ще са д-р Елена Шопова – управител на специализираната белодробна болница „Света Петка Българска", д-р Васка Динкова – началник на отделението по физикална и рехаилитационна медицина в болницата и София Ключкова – председател на инициативния комитет „Да поработим за Велинград".

На световния ден на кенгуру грижата в предаването гостува д-р Елена Атанасова от отделението по неонатология в УМБАЛ"Пловдив", за да разкаже за приложението на този метод при недоносените бебета.

В „Местно време" ще ви и как детското отделение на болницата в Карлово получи ново оборудване благодарение на акцията „Жълти стотинки".

В предаването ще разберете и защо път в село Кадиево постоянно се наводнява и е непроходим за пешеходци и велосипедисти.

Жителите на Велинград в защита на Белодробната болница
"Местно време" - 15.05.2018

РЕКЛАМА