РЕКЛАМА


Вижте темите и гостите в предаването „България днес” от студиото в Благоевград:

Шеста поредна година жители на дупнишките села Джерман, Усойка и Крайни дол протестират срещу проекта на общината за изграждане на депо за твърди битови отпадъци близо до населените места. Какви са исканията на протестиращите хора и защо недоволството им не стихва - в студиото ще разговаряме с Борислав Тасков, председател на Сдружение „Бъдеще за Джерман”. След увеличението на минималната работна заплата, може ли да бъде увеличен размерът и на средната работна заплата в Благоевградска област и какви са прогнозите за приходи в сферата на производството и търговията в региона - коментар в студиото на доцент Елена Ставрова, преподавател в Стопанския факултет към Югозападния университет. Близо половината работници напуснаха доброволно цигарената фабрика в Благоевград. Как ще бъдат защитени интересите им и какво предвижда трудовото законодателство в такива случаи - разговор с Емануил Манолов, председател на регионалната структура на Конфедерацията на независимите синдикати в България. Социално подпомагане –Благоевград предоставя безплатни винетки за хора в неравностойно положение както и за семейства, в които се отглеждат деца с увреждания. Какви са изискванията за получаване на безплатните винетни стикери ще научим от Емилия Халилова, началник на отдел „Хора с увреждания и социални услуги” към Дирекция „Социално подпомагане” - Благоевград. След 17 часа председателят на „Творческо обединение 21-ви век” за Югозападна България Красимира Кацарска ще представи условията за участие в анонимния конкурс за литературни творби, който вече са обявили.

Вижте и репортажи по актуалните и културните теми от страната.
- Пътят Русе-Бяла е все така опасен, хората чакат изграждането на новата магистрала с нетърпение;
- Сериозен дефицит на кадри има в сферата на програмирането и информационните технологии в Пловдив, въпреки че в този бранш заплатите са едни от най-високите.
- 20 курсанти се обучават за военни лекари във Висшето военноморско училище „Никола Йонков Вапцаров“ във Варна
- Годишният календар на Историческия музей представя бележитите фамилии на Пловдив;
- Част от амфора с изцяло запазен шестредов надпис на старогръцки език откриха русенски археолози при проучвания на римската крепост Тримамиум край село Мечка.
- За пета година пространството за съвременно изкуство „Contemporary Space“ във Варна представя сборната изложба „Контекст”.
- Повече от 1500 кукери и сурвакари гониха злото в Благоевград с танци и страховити маски.

Жители на селата Джерман, Усойка и Крайни дол протестират срещу депо за отпадъци
"България днес" - 08.01.2018

РЕКЛАМА