РЕКЛАМА


Рецептите на Катерина Евро:

Зелено гаспачо

Краставица - 2 бр.
Авокадо - 1-2 бр.
Пресен лук - 2 стръка
Зелени люти чушки - 2 бр.
Зелени чушки - 2 бр.
Чесън - 2-3 скилидки
Магданоз - 1 връзка
Заквасена сметана - 100 г
Лайм - 1 бр.
Зехтин
Черен пипер
Сол


Нарежете краставиците и стръковете пресен лук на едро и поставете в дълбок съд. Добавете лютите чушки, зелените чушки, чесъна, магданоза и авокадото. Изстискайте сока а лайма, добавете половин чаена чаша вода и пасирайте до получаване на гладка крем супа. Добавете зехтин, сол и черен пипер на вкус и разбъркайте. Гарнирайте зеленото гаспачо с лъжица заквасена сметана, поръсете с магданоз и сервирайте.

Такоси с телешко и царевица и пилешко и авокадо

Тортили за такоси - 5 бр.

За телешкия вариант с царевица:

Телешка кайма - 300 г
Лук - 1 бр.
Чесън - 2 скилидки
Люти чушки - 1-2 бр.
Кимион - 1 ч.л.
Сладка царевица - 1/2 консерва
Сирене Чедър - 50 г
Зехтин
Черен пипер
Сол

За пилешкия вариант с авокадо дресинг:

Пилешко филе - 200 г
Люти чушки - 2-3 бр.
Черен пипер
Зехтин
Сол

За авокадо дресинга:
Авокадо - 1 бр.
Кисело мляко - 2 с.л.
Чесън - 1 скилидка
Чили - 1 бр.
Сол

За гарниране:
Магданоз - 3-4 стръка

За телешките такоси:

Накълцайте ситно лука и поставете в тиган със загрят зехтин. Посолете и сотирайте лука за кратко докато омекне. Прибавете телешката кайма и раздробете с дървена лъжица. Нарежете ситно червената чушка, лютите чушки, скилидките чесън и прибавете в тигана при лука и каймата. Овкусете със сол, черен пипер, лют червен пипер и чаена лъжичка кимион. Гответе каймата до златисто, добавете сладката царевица, разбъркайте и свалете тигана от котлона.

За пилешките такоси:

Нарежете пилешкото филе на кубчета. Загрейте зехтин в съд на котлона и сложете месото да се запържва. Подправете със сол, черен пипер и лют червен пипер. Добавете ситно нарязани лютите чушки и скилидките чесън и гответе докато пилешкото стане златисто.

За соса блендирайте до хомогенност плодовете авокадо, сока от лайм и заквасената сметана. Посолете и разбъркайте.
Гарнирайте телешките такоси с настъргано сирене чедър, а пилешките със сметановия авокадо сос. Поръсете с магданоз и сервирайте.

Зелено гаспачо и такоси с телешко и царевица и пилешко и авокадо
"Храна за душата" - 22.05.2019

РЕКЛАМА