site.'.bnt1 Неделя от 07:10 ч.

РЕКЛАМА

През какви промени минава жената през своя живот 00:56:19

22.06.2018 | Зелената линейка

През какви промени минава жената през своя живот

През какви промени минава жената през своя живот
Дисекция на стреса 00:56:03

15.06.2018 | Зелената линейка

Дисекция на стреса

Дисекция на стреса
Главоболието - видове, симптоми, лечение 00:57:17

08.06.2018 | Зелената линейка

Главоболието - видове, симптоми, лечение

Главоболието - видове, симптоми, лечение
„Зелената линейка” с фокус към детското здраве 00:56:19

01.06.2018 | Зелената линейка

„Зелената линейка” с фокус към детското здраве

„Зелената линейка” с фокус към детското здраве

Вижте всички броеве


„Зелената линейка” – здравно риалити със студийна част. Всеки петък от 11:00ч.

Автор, продуцент и водещ е Ива Димитрова.

Инициатива на БНТ, която се реализира чрез телевизионно риалити, като се оказва реална превенция на хората от малките населени места.

Своеобразната „Зелена линейка“ на БНТ и едни от най-добрите лекари у нас отиват при хората, за да ги прегледат напълно безплатно, да осъществят една реална профилактика на най-разпространените заболявания. Всеки, който желае може да провери здравното си състояние, да свери своя здравен часовник, да се информира, да открие навреме проблемите, да научи повече за вредните фактори на здравето и как да живее по-здравословно. Водещите специалисти, идват със „Зелената линейка”, която носи повече здраве!

В студийната част на предаването медицинските специалисти отговарят на конкретни зрителски въпроси.

Това е инициатива най-вече за превенция на социалнозначимите заболявания, повишаване здравната информираност и промотиране на здравословния начин на живот. Възможност за пряк контакт на хора, живеещи в отдалечени места, с водещи български специалисти. Много от хората в малките населени места нямат ежедневен достъп до водещите специалисти у нас, до съвременни диагностични методи. БНТ дава тази възможност.

В тези срещи отблизо консултантите чуват реалните проблеми на хората, консултират ги и ти преглеждат, учат ги как да живеят здравословно. Дейностите включват различни преносими тестове, мобилна апаратура. Възможностите и вариантите на прегледи са много – дерматологични, кардиологични, стоматологични и др. С новите методи за изследване на място могат да се проверяват важни за здравето показатели.

„Зелената линейка” заедно с лекари от различни специалности, консултанти на предаването, пациентски организации, лаборанти и други посещава различни населени места, училища и други места, където осъществява превенция.

РУБРИКИ

„Любопитно от света на медицината“

„На живо от операционните...“

„Усмихни се отново!“

„Имаш право!“

Контакти


ф: "Зелената Линейка"

РЕКЛАМА