РЕКЛАМА

Сутрешен блок | Възможно ли е са забавим глобалното затопляне, ако ядем по-малко месо? | Части от предаването - 8

Какви са възможностите да потече синьо гориво от Туркменистан?

БНТ 1 | 12.08.2019 | Сутрешен блок

Какви са възможностите да потече синьо гориво от Туркменистан?

Какви са възможностите да потече синьо гориво от Туркменистан?
Първи случай на западнонилска треска у нас за тази година 00:09:53

БНТ 1 | 12.08.2019 | Сутрешен блок

Първи случай на западнонилска треска у нас за тази година

Първи случай на западнонилска треска у нас за тази година
Какви са загубите на свинекомплексите в Русенско и потушена ли е заразата? 00:06:33

БНТ 1 | 12.08.2019 | Сутрешен блок

Какви са загубите на свинекомплексите в Русенско и потушена ли е заразата?

Какви са загубите на свинекомплексите в Русенско и потушена ли е заразата?
Възможно ли е са забавим глобалното затопляне, ако ядем по-малко месо? 00:09:13

БНТ 1 | 12.08.2019 | Сутрешен блок

Възможно ли е са забавим глобалното затопляне, ако ядем по-малко месо?

Възможно ли е са забавим глобалното затопляне, ако ядем по-малко месо?
Преговорите за газа: какво може да договори България с Русия 00:14:30

БНТ 1 | 12.08.2019 | Сутрешен блок

Преговорите за газа: какво може да договори България с Русия

Преговорите за газа: какво може да договори България с Русия
Провален ли е туристическият сезон по българското Черноморие? 00:06:28

БНТ 1 | 12.08.2019 | Сутрешен блок

Провален ли е туристическият сезон по българското Черноморие?

Провален ли е туристическият сезон по българското Черноморие?
Какви тайни крие Хераклея Синтика? 00:06:59

БНТ 1 | 12.08.2019 | Сутрешен блок

Какви тайни крие Хераклея Синтика?

Какви тайни крие Хераклея Синтика?
Румен Драганов: Имаме прекрасна година за туризма - създаваме доволни клиенти 00:08:05

БНТ 1 | 12.08.2019 | Сутрешен блок

Румен Драганов: Имаме прекрасна година за туризма - създаваме доволни клиенти

Румен Драганов: Имаме прекрасна година за туризма - създаваме доволни клиенти

Най-обширният досега доклад на учените за връзката между използването на земята и промените в климата посочва, че голямата консумация на месо и млечни продукти от западните общества засилва глобалното затопляне.

Колко животински продукти да ядем, така че хем да не вредим на себе си, хем да сме по-полезни и за земята? В студиото на Сутрешния блок на БНТ1 с коментари по темата гостуваха експертът по хранене и диетика Анна Йорданова и Лазар Радков - фитнес инструктор.

"Производството на месо е основният фактор, който се цитира в доклада... Смятам, обаче, че има доста по-сериозни замърсители на планетата, за да фокусираме точно върху него", заяви Анна Йорданова.

Според нея консумацията на месо две-три пъти е напълно достатъчно. За нея по-проблемно е, че се увеличава храненето с "фаст фууд".

Лазар Радков призова да не се изпада в крайности.

"Различни хора, различни организации имат склонност да драматизират прекалено много тези неща... Пропагандира се, че да не се яде месо е много по-полезно. Всъщност изследванията не показват подобно нещо", подчерта фитнес инструкторът.

Какво още казаха гостите в студиото вижте във видеото.

Възможно ли е са забавим глобалното затопляне, ако ядем по-малко месо?
"Сутрешен блок" | "Какви са възможностите да потече синьо гориво от Туркменистан?" - 12.08.2019

РЕКЛАМА