РЕКЛАМА


Вижте темите и гостите в предаването „България днес” от студиото в Благоевград:

Все повече гръцки фирми местят бизнеса си в различни градове на Благоевградска област. Какви са причините за миграция на гръцки фирми в различни градове у нас и за икономическата обстановка в южната съседка ще разговаряме с Иван Петрински-журналист във вестник „Български новини”в Гърция.

Прокуратурата в гръцкия град Серес повдигна обвинение срещу 30 фермери, които блокираха граничен пункт Кулата–Промахон през изминалата зима. Първото заседание бе отложено, каква е причината ще научим от единствения жалбоподател по делото от българска страна – адвокат Борис Харизанов.

Повече от 2 хиляди и 200 пациенти от Благоевградска област вече имат достъп до здравното си досие. Как може да проверим онлайн здравния си статус ще научим от Даниела Петкова - говорител на Районната здравноосигурителна каса в областния град.

Международно признание за Студентския фолклорен ансамбъл към факултета по изкуствата на Югозападния университет. За представянето на българските студенти на 12-я Балкански фолклорен фестивал в Измир – Турция ще научим от доцент Георги Гаров, ръководител на катедра „Хореография” към факултета.

Вижте и репортажите от Варна, Пловдив, Благоевград и Русе по актуални и културни теми от страната:

- Проблемите, свързани с човешкия ресурс в здравеопазването, обсъждаха медицински специалисти по време на дискусия във Варна.

- Хотелиери от Банско обмислят увеличение на цените на услугите, които предлагат.

- Все повече производители от Пловдивско се ориентират към отглеждането на биологични гъби шийтаки.

- Учителят по информационни технологии Албена Узунова от Благоевград прилага иновативни методи в часовете, за да станат по-интересни заниманията на учениците.

- Туристическото дружество “Академик” към Русенския университет ще помага на децата с наднормено тегло да отслабнат.

- Над четири хиляди културни ценности са иззети от иманяри през последните пет години на територията на Пазарджишка област.

- Заради гастролите на столични постановки, театърът в Силистра преустановява драматичните си представления.

- На яхтеното пристанище на Клуб “Кап. Георги Георгиев - Порт "Варна” започна традиционното зазимяване на ветроходните яхти след края на сезона.

Все повече гръцки фирми местят бизнеса си в Благоевградско
"България днес" - 06.11.2017

РЕКЛАМА