site.'.bnt1 18 декември
23:30 ч.
Викингите 3
тв филм /8 епизод/(16)
site.'.bnt1 19 декември
04:20 ч.
Викингите 3
тв филм /8 епизод/п/(16)
site.'.bnt1 19 декември
23:30 ч.
Викингите 3
тв филм /9 епизод/(16)

РЕКЛАМА


Режисьори /различни/: Кен Джироти, Джеф Уулнау и др.

В ролите: Травис Фимел, Катрин Уиник, Клайв Стандън, Джесалин Гисиг, Густаф Скарскгаард и др.


ІІІ сезон

Светът е за тези, които са готови за битка. Бъдещето е на нова земя. Целта е Париж. Сделка няма, има предателство...


Походът на Викингите продължава, в търсене на нова земя. Париж е привлекателен и опасен. Рагнар Лодброк има цел, готов е дори да приеме нова вяра за сделка с мир, но викингите нямат верен закон за морал. Срещата с Бог не носи помощ, а изпитание. Битката не е с врага, а с тях самите...

В жестоки и тайнствени времена Викингите воюват, докато разберат, че пътят не е мост към брега, а урок..

Рагнар Лодброк ще бъде герой или враг завинаги. Той отхвърля волята на племето за поход на Изток към Русия и поема на Запад към митичната Британия. Дарен от боговете със Слънчевия камък, воинът строи кораб за тайна експедиция към непознатата земя.

След множество документални и изследователски поредици, телевизионният канал "История" /History/ представя първата си серийна драма в тежка драматизация за славата на легендарен скандинавски герой - Рагнарок. Викингите не са оставили много литературни следи в историята, с изключение на записките от християнски мисионери, в които липсват ласкателства за езическата култура. Премиерата им на екрана е опознавателна, без да липсва символичното насилие.

Създадена от Майкъл Хърст /"Тюдорите", "Борджиите"/, сагата предлага изобилие от зрелище и битки извън историческата памет. Близо до духа на "Спартак", но без толкова голота, сериалът е разточителен и автентичен с ключови дигитални ефекти от бойните полета в почти митологичен свят. Брилянтно заснет сред красивите пейзажи на Ирландия и малко фон от Норвегия, "Викингите" е сред най-кинематографските изпълнения в телевизионния ефир и с най-висок рейтинг в програмата на "История" /History/ от времето на "Библията". Татуировките не са само сценичен ефект, а отличителни за племената по онова време, разпространени дори сред келтите и славяните в езическа Европа. Няма сведения за косите на мъжете освен брадите и опашките, но се предполага, че остават скрити под шлема, за да не може врагът да ги отреже за трофеи.

Сравняван с "Игра на троновете", "Викинигите" е друг спектакъл и фон за изграждане на образи през ранно средновековната епоха с най-великия герой на това време и Крал на племената - безстрашен воин, отдаден на боговете. Легендата разказва, че Рагнар е пряк наследник на Один - Скандинавският Бог на небето и войната. Брат му Роло е образ на действителния викинг Хроф, потеглил на поход за завладяване на Северна Франция /дн. Нормандия/ и предшественик на Уилям Завоевателя.

АКТЬОРИТЕ в сагата:

Травис Фимел е в ролята на Рагнар - воинът, който обръща бъдещето на викингите.

Клайв Станден е потайният му брат Роло, изкушаван от стремеж за собствена слава.

Катрин Уиник е невярната съпруга Лагерта - "воин през деня и жена през нощта".

Гюстав Скарсгаард /син на Стелан Скарсгаард/ е железният воин, корабостроител и приятел Флоки - "някой, от когото се страхуваш и си щастлив, че познаваш."

Гейбриъл Бърн е съперникът Ярл Харалдсон, с когото започва войната отвътре...

*През сезоните се появяват и нови герои...


I сезон

Бурята започва! Викингите се разделят. Един ще следва Слънцето на Запад....


II сезон

Походът на Любовта срещу враговете на Рагнар! С нова съпруга, нов наследник и нов враг воинът Лодброк продължава да води викингите към непознатите земи.

*Златна Романова"Върна ли се към твоята вяра, отричайки нашата?"

"Бих искал да е така лесно. В нежния ромон на дъжда от небесата чувам моя Бог, но в гръмотевицата все още чувам Тор. Това е моята агония."

"Надявам се, един ден нашите богове да станат приятели".

"Кой търси причина за предателство? Трябва винаги да допускаш най-лошото, дори за своя род. По този начин избягваш голямото разочарование в живота".

"Прости, трябваше да ти повярвам, но имах нужда от доказателство".

"Доказателство?"

"Да, докажи ми, че мога да ти вярвам. Докажи ми, че си на моя страна".

"Как?"

"Убий някого. Някой, който го заслужава."


Номинация "ЕММИ-праймтайм" за визулани ефекти на Джулиан Пари /2014/ и три номинации за специални ефекти, звук и дизайн /2013/;

Номинация "Сатурн" за най-добро телевизионно представяне на минисерия от Американската академия за фантастични и филми на ужасите /2014/;

Награда за звукозаписния екип и номинация за монтаж на Арън Маршал от Канадската гилдия на режисьорите /2014/;

Награда "Артисан" за прически на Дий Коркоран и номинация за грим на Том Макинърни от Холивудската гилдия на гримьорите и коафьорите в киното /2014/;

Награда за най-добра сценография на Том Конрой и номинация за дизайн на костюми на Джоан Бъргин от Ирландските кино и телевизионни награди /2014/

Сезон 3

6 епизод • Викингите

Порун ражда момиченце, наричат го Сиги. Етелстан разказва на Рагнар за Париж и той все повече се вдъхновява от идеята да го превземе. Земеделецът Стандар съобщава на Рагнар, че Етелулф и войниците му са унищожили селището на викингите. За да пази тайната, Рагнар ги убива. Признанието на Джудит, че е изневерила с Етелстан, я спасява от публичен позор и жестоко наказание.

Вижте повече

5 епизод • Викингите

Роло е съсипан от вестта за смъртта на Сиги. Флоки разкрива, че трите жени са били посетени не от странник, а от бог. Джудит съобщава на Етелулф, че е бременна. Рагнар решава да поведе викингите към Париж. Флоки съобщава на Рагнар, че съпругата му Аслог е преспала с бог.

Вижте повече

4 епизод • Викингите 3

Флоки смята, че викингите изменят на своите богове заради християнски крал и неговия бог. За всичко той обвинява Естелстан. Въпреки интимния си контакт с крал Егбърт Лагерта не мисли да остане в Англия заради него. Естелстан също напуска Джудит и се връща обратно с Рагнар.

Вижте повече

3 епизод • Викингите 3

Крал Егбърт аргументира решението си да даде земя на пришълците – това би укрепило властта му в Англия. Приближените на Рагнар също не одобряват доброто му отношение към християните. Аслог е посетена от странник, който й помага да се справи с болките на сина си Ивар. Независимо от многобройните жертви битката за Мерсия е спечелена.

Вижте повече

Вижте всички епизоди

БНТ новини Още новини
Разводът между Лондон и Брюксел - без документ?

15:25

Разводът между Лондон и Брюксел - без документ?

Разводът между Лондон и Брюксел - без документ?
Близо 70 деца са се натровили на коледно парти във Варна

15:02

Близо 70 деца са се натровили на коледно парти във Варна

Близо 70 деца са се натровили на коледно парти във Варна
Тристранният съвет не постигна съгласие за работната заплата и нощния труд

14:45

Тристранният съвет не постигна съгласие за работната заплата и нощния труд

Тристранният съвет не постигна съгласие за работната заплата и нощния труд

Филми в програмата днес
Пътешествия

БНТ 2 | 18.12.2018 15:00

Пътешествия

Пътешествия
Патиланско царство

БНТ 1 | 18.12.2018 15:30

Патиланско царство

Патиланско царство
Дързост и красота 00:00:18

БНТ 1 | 18.12.2018 16:30

Дързост и красота

Дързост и красота

РЕКЛАМА