РЕКЛАМА


Тази сряда (29 март) в предаването „Денят започва с култура“ зрителите на БНТ1 ще имат възможност да видят филмовия портрет на преподавателя от училището в тетевенското село Черни Вит Асен Асенов.

Той е един от четиримата млади преподаватели по музика в ОУ „Георги Бенковски“. Училището е с над 150-годишна история. Будните жители на Черни Вит даряват имот, средства и труд, за да създадат условия за образование на децата си. От 1985 година в училището се изучават народни инструменти в паралелки с разширено изучаване на музика. Музикалното обучение в Черни Вит привлича деца от цяла Северна България. Голяма част от тях продължават образованието си в средните музикални училища в Плевен, Котел и Широка лъка.

Асен Асенов е възпитаник на училището, в което сега преподава. Негови ученици са носители на множество награди, а самият той през 2016 г. е удостоен с почетното отличие на Министерството на образованието и науката „Неофит Рилски“.

Режисьор на филма за Асен Асенов от поредицата „Най-добрият учител, когото познавам“ е Моника Якимова, а оператор е Николай Илиев.

Очаквайте всяка сряда в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ1 поредния филмов разказ за „Най-добрия учител, когото познавам“!

РЕКЛАМА