РЕКЛАМА


Напусна ни Цвети Атанасова. Смелостта и любопитството на Цвети я отведоха и на Антарктида. С филмите за Белия континент ни направи съпричастни към изследванията на полярниците и ни показа красивите залези "на края на света". Ще я запомним с нейната деликатност, всеотдайност и приключенски дух.

Там, където няма тривиални решения... Там, където учените и изследователите връщат часовника и летописа десетки милиони години назад... Там, където трябва да си готов на решения...

Филмът „Мисия Антарктида“ ни отвежда на далечната ледена българска земя на остров Ливингстън. Учени от различни области на науката смятат, че цялата история на света е написана на този все още непознат континент. Разказът започват геолозите, продължават го биолозите, физиците, геодезистите, климатолозите. След всеки сезон познанията за Белия континент стават все по-задълбочени. "Мисия Антарктида" ни отвежда там, където учените събират проби и информация за своите проекти, показва ни и заключителните анализи, които се правят в България.

Екипът - Цветелина Атанасова, Анна Андреева, Цветозар Юруков, Борислава Димова.


В памет на Цвети Атанасова: "Мисия Антарктида"
"В кадър" - 21.05.2018

РЕКЛАМА