РЕКЛАМА


Непоказвани кадри от дните, белязали паметната победа на националния отбор по футбол над Франция през 1993 г., показа Българската национална телевизия във филма „Когато Господ беше българин". 30-минутният филм на спортния журналист от БНТ Антония Близнакова и режисьора Григор Николов ще бъде излъчен преди студиото на мача „Лудогорец - ПСВ Айндховен".

На 17 ноември се навършиха 20 години от паметния футболен мач на стадион „Парк де Пренс", когато отборът на Димитър Пенев победи Франция с 2:1, а националът Емил Костадинов се превърна в герой, класирайки България за световното първенство в САЩ.

В дните преди, по време и след незабравимия мач на стадион „Парк де Пренс", екип на БНТ придружава националите и заснема уникални кадри, с които не разполага нито една друга телевизия.

В „Когато Господ беше българин" пред камерата на Антония Близнакова 20 години по-късно застават героите на мача, които си спомнят за паметната дата и разказват как се е променил животът им след това. „Почти всички приеха с радост идеята да се върнат към тези щастливи мигове и застанаха пред камерата на БНТ, така че зрителите ще чуят интересни неща", разказа Близнакова.

В кадър - 3 април 2014: Когато Господ беше българин
"В кадър" - 03.04.2014

РЕКЛАМА