Споделете с приятели


Изборният ден в Сливен започна спокойно, нормално и навреме. Битката там е доста оспорвана, защото двамата кандидати, стигнали до балотажа, са с много малка разлика помежду си.

Днес е Световният ден на веганството и репортерът на БНТ Иво Никодимов се срещна с един алпинист веган - Атанас Скатов, който съвсем скоро се завърна, покорил връх Манаслу.

"Миналата година изкачих връх Еверест. Това е един мой проект, в който аз проверявам дали като веган мога да се натоварвам физически и психически на максимално ниво. Вече четири години съм с този режим на хранене и мога да твърдя, че засега се чувствам много добре и експериментът продължава", каза Скатов.

Алпинистът коментира и изборите и проблемите в Сливен.

"Дърводобивът в България, който се провежда в момента, е в изключително големи мащаби и трябва да се вземат спешно мерки не само да се намали, но и спре, защото са достигнали такива нива, в които според мен през следващите години, ако продължава с този темп дърводобивът, ние няма да имаме тези гори, които ги помним", каза Скатов.

Старият бряст е символ на Сливен и е дърво на България за 2014 г., но от няколко години той боледува.

"Старият бряст иска да ни каже нещо и може би най-добре да се вслушат политиците, защото те са хората, които водят държавата. За мен те са най-важните хора в една държава. За съжаление всички знаем последните 25 години каква е политиката в България и колко са щастливи хората", каза Скатов.