В навечерието на последните два епизода на „Денят на бащата“, в понеделник (4 март) от 9:45 ч. в студиото на „100% будни“ гостуват двама творци, които доказаха, че един български сериал може да притежава всички достойнства на голямото кино – режисьорът Павел Веснаков и операторът Александър Станишев.

Споделете с приятели


Семейната драма на БНТ, чиято развръзка предстои да видим на 4 и на 5 март, стана повод за огромен зрителски интерес и породи разпалени дискусии заради наболелия проблем около травмите, които раздялата на родителите неминуемо нанася на децата. Творческият тандем Веснаков - Станишев ще ни разкрие формулата за успеха и как изкуството може да бъде адекватен израз на живота.

Във визитката на Павел Веснаков присъстват сериали като „Дяволското гърло“ и „Откраднат живот“. Късометражните му ленти „Влакове“, „Парафиненият принц“, „Чест“ и „Зевс“ са носители на многобройни награди включително от фестивалите в Сараево и Клермон-Феран.

Александър Станишев е зад камерата на снимания в Ню Йорк „Touched With Fire“ („Докоснати от огъня“) с Кейти Холмс, „Маймуна“, „Вяра, любов и уиски“, сериалите „Стъклен дом“, „Под прикритие“, „Дървото на живота“, „Връзки“, „Столичани в повече“.

В понеделник (4 март) предаването „100% будни“ ще проследи и началото на кампанията „Логопед с добро сърце“, по време на която 71 специалисти ще проведат безплатни логопедични консултации в 20 населени места. Зрителите на БНТ1 ще научат повече за социалната мрежа за добри дела „Волунтайм“, опитваща се да промени негативната статистика, според която България заема предпоследно място по доброволческа дейност в света.

Гледайте „100% будни“ всеки делничен ден от 9:45 до 10:45 ч. по БНТ 1!