РЕКЛАМА


Третият концерт в „Голямото рок междучасие“ бе замислен от продуцентите на музикалното шоу - БНТ1 и D2, като специално unplugged издание. Снощи зрителите видяха как оцелелите училищни групи се справиха с трудното предизвикателство. Младите музиканти изцяло се довериха на професионалното _dsc6689напътствие на известния театрал и вокален педагог Евгени Господинов, който се присъедини към екипа на уникалния формат. Той им подсказа нови вокални техники и даде съвети за убедително сценично присъствие.

Въпреки че в снощния концерт бандата „The Lefties“ зае втора позиция, тя продължава да е лидер във временното класиране. Амбициозните музиканти от Шумен успяха да пресъздадат вярно емоцията на една от най-популярните балади в рок историята – „Losing My Religion“. На крачка след тях останаха момчета от „Bloodrush“, чийто кавър на „This Love“ на „Pantera“ получи най-много комплименти от страна на журито. Бандата от Добрич през цялото време се наслаждаваше на парчето, запазвайки неговата специфична енергия и динамика.

Не на шега третото място в класирането продължава да заема „Анекдот“. Групата от Русе твърдо е решена _dsc6699да атакува върха в „Голямото рок междучасие“. В третия концерт „Анекдот“ показа, че има сериозно развитие от началото на формата, а барабанистът на бандата впечатли публиката на живо с виртуозно изпълнение с три палки по време на  отличаващата се с тежък звук композиция „Ohne Dich“ на немската банда „Rammstein“.

„Different Highway“ избра да се представи с драматичната балада на „Whitesnake“ – „Crying in the Rain“, а най-малките участници от „Rockids“ се осмелиха да предложат интерпретация на песента „Протегнах две ръце“ на ФСБ и бяха единствената група, заложила на българско парче.

Последна във временното класиране остана училищната група „From the Ashes“, чието изпълнение на баладата „The River“ („Parkway Drive“) журито оцени като най-несигурното по време на unplugged концерта.

_dsc6721

Бандата от Велико Търново „Допамин“ не излезе на сцената и сама реши да прекрати участието си в състезанието. Втората група, която отпадна от формата снощи, е „Ignore the Hate“.  Момчетата от Шумен получиха най-ниските оценки за изпълнението на хита за няколко поколения рок фенове – „Soldier of Fortune“ на „Deep Purple“.

След поредния концерт-елиминация напред в състезанието вече продължават само шест групи. В следващата сряда те ще премерят сили с авторска песен. Новата задача ще бъде последното препятствие пред училищните банди, преди големия финал на 21 декември.

Гледайте „Голямото рок междучасие“ всяка сряда от 21:00 часа по БНТ1 и на повторение в събота от 20:00 часа по БНТ HD!

Unplugged концерт в "Голямото рок междучасие"
"ГОЛЯМОТО ROCK МЕЖДУЧАСИЕ" - 07.12.2016

РЕКЛАМА