РЕКЛАМА


Българската национална телевизия предаде пряко от площад "Народно събрание" тържествената заря-проверка по случай Националния празник на Република България. Прякото предаване се излъчи по БНТ1 и БНТ Свят от 18.30 часа.

В празничната вечер поченти часови бяха на поста си пред паметника, издигнат и открит официално през 1097 година в израз на признателност към руския народ, олицетворяван от Александър Втори, император по време на Руско-турската Освободителна война. Пред този паметник бяха поднесени венци. На колене беше почетена паметта за загиналите в борбите за свободата и независимостта на България. Президентът и върховен главнокомандващ въоръжените сили Румен Радев беше посрещнат от представителни военни роти.

Бригаден генерал Валентин Кръстев, който командва тържествената заря-проверка, рапортува на президента и Върховен главнокомандващ за строените редици на представителните роти. Президентът Румен Радев прие почетния строй на представителните части на Българската армия, поздрави строените войници на площада и се поклони пред бойните знамена.

На тържествената заря-проверка присъстваха и председателят на парламента Цвета Караянчева, министър-председателят Бойко Борисов, представители на духовните настоятелства, патриарх Неофит, министри, депутати, дипломати и представители на местната власт, областни управители, кметът на София Йорданка Фандъкова.


Радев произнесе тържествено слово на вечерната заря-проверка по повод Националния празник Трети

март.

Румен Радев, президент на Република България: Мнозина внушаваха, че глобализацията ще изтрие границите, че глобализираният човек ще надрасне условностите на миналото: историята, паметта, езика и националната си култура. Днес политиката взема реванш над тази заблуда. Затова и дни като днешния са повод за почит, но и повод за единение около историческата истина, около идеала на възрожденците, в който българите не се делят по вяра и произход, нито по сан и богатство, а заедно се борят за високи цели. За свобода и справедливост, които никога не се дават даром, а всяко поколение трябва само да отстои. Вечна памет на героите! Да живее България!


Тържествена заря-проверка по случай Националния празник на Република България
"Празнични предавания на БНТ" - 03.03.2019

РЕКЛАМА