РЕКЛАМА


В документалната поредица на БНТ1 „В кадър“ тази неделя (4 ноември) ще бъде излъчен филмът „Тревненските слънца“. Той разказва за децата, които растат сега в SOS Детското селище в Трявна. 25 години след неговото откриване, моделът вече е променен и не само SOS-майки могат да отглеждат деца в риск.

Документалната лента представя вълнуващата история за спасените деца, получили обич в приемното семейството на Лили и Младен. Освен за своята дъщеря, те се грижат за още 6 деца. Помагат им да превъзмогнат спомена за миналото, изпълнено с лишения и болка. Пред камерата на БНТ Младен споделя, че се стряска, когато още на четвъртия ден от съвместния си живот с малчуганите, чува думата "тате".
Филмът „Тревненските слънца“ е вторият документален проект, посветен на 25-годишнината на Детското селище Трявна, който БНТ реализира със съдействието на SOS Детски селища България. Сценарист на филма е Геновева Радева, оператор - Недялко Данов, а режисьор - Николай Василев.Гледайте филма „Тревненските слънца“ на 4 ноември (неделя) от 20:45 часа
в документалната поредица „В кадър“!

Тревненските слънца
"В кадър" - 04.11.2018

РЕКЛАМА