Тайните на хубавото гръцко вино

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

110 хектара лозя, разположени в разнообразния гръцки релеф и под мекия средиземноморски климат. Не е чудно, че Гърция се нарежда в топ 20 на страните производителки на вино в света. Всяка година гръцките винарни създават повече от 2,5 млн. хектолитра. Кризата през 2008-а обаче ги принуждава спешно да търсят нови пазари.

Василис Папагианос е трето поколение производител. Преди 10 години обаче бързо разбира, че доброто вино вече не е достатъчно, за да останеш на пазара.

Василис Папагианос, винопроизводител: Финансовата криза ни направи много по-гъвкави и приспособими на пазара. Насочихме поглед към износ в чужбина, но разбрахме и че е много важно да заложим на нещо специфично, за да бъдем запомнени. Да създадем продукт, който носи автентичния почерк на Гърция.

Променят етикетите и бутилките и превръщат идеята за вино от Гърция в нещо много повече от грозде, захар и вода. Превръщат го в изживяване.

Никос Манесис, председател на гръцката асоциация на винопроизводителите: Кризата е най-доброто нещо, което можеше да се случи на местните производители.

Неслучайно в страната настъпва и бум на винен туризъм, отварят се и много барове, посветени на виното. Само в Атина те са 28.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад