РЕКЛАМА


Поредица от десетминутни портрети ще представя талантливи и обичани учители от Варна, Стара Загора, Златица, Черни вит, от София, Сливен, Пловдив, Първомай и Враца. Последният от филмите в кампанията ще бъде излъчен на 24 май в празничната програма на БНТ1. Зрителите ще имат възможност да се срещнат с различни учители – мислещи иновативно, работещи със съвременни методи на обучение и с любов към децата. Герои във филмите на БНТ ще бъдат преподаватели от най-различни места на страната, от малки и големи училища, от професионални гимназии.

Изпълнителен продуцент на проекта от страна на БНТ е Васил Христов, а режисьор на филмовите портрети е Моника Якимова.

Целта на кампанията, в която за втора поредна година обединяват усилия обществената телевизия и просветното министерство, е да популяризира учителската професия и да помогне за издигането на нейния престиж, да припомни за пореден път, че освен законите и нормативните актове, доброто образование се изгражда от ярки и талантливи личности.

„В училището има вдъхновяващи личности и колкото повече се вижда какво правят те, защо го правят, какви са следствията от това, което правят – толкова по-добре“, каза в студиото на „Денят започва с култура“ министърът на образованието и науката проф. Николай Денков

Главен герой в първия сюжет от поредицата „Най-добрият учител, когото познавам“ е Ивелина Пашова. Завършила е икономика, живяла в Испания, а от 2011 г. преподава английски език в средното училище „Любен Каравелов“ в гр. Копривщица, където е и помощник-директор. С любов предава знания на своите възпитаници и се учи от тях на тънкостите от живота в малкия град

„Аз мисля, че всеки млад човек в някакъв момент от живота си е добре да отиде да види какво се случва по света и след това, виждайки какво се случва по света, да си каже с какво той може да бъде полезен на мястото, откъдето е“, споделя пред камерата на БНТ1 Ивелина Пашова.

Кампанията „Най-добрият учител, когото познавам” стартира през 2016 г. Обществената телевизия излъчи първите 10 филма, представящи учители както в тяхната професионална среда, но и като личности. Излъчените сюжети предизвикаха широк отзвук сред зрителите, а в сайта на БНТ провокираха над милион и половина гледания.

Очаквайте всяка сряда в предаването „Денят започва с култура“ по БНТ1 поредният филмов разказ за „Най-добрият учител, когото познавам“!

РЕКЛАМА