РЕКЛАМА


В предаването вижте:

Младият писател Николай Терзийски и неговата втора книга "Хроники на неведомото", издадена от "Жанет 45"

Със създателката на Фестивала на светлините Биргит Зандер и със зам.директорът на Фондация "Пловдив 2019" Виктор Янков разговаряме за гостуващо за първи път у нас светлинно и звуково шоу, с което отбелязваме Деня на Европа.

Професор Дамян Попхристов представя тридневния форум " Българският дух през вековете" с подзаглавие "„Сакралната Глаголица и българските азбуки". Теоретичният семинар обхваща широк диапазон от теми от българската история като се започне от кодовете в пещерата Магура, през Черноморската цивилизация, тракийското наследство, ранното християнство и се стигне до нашето съвремие.

"Между Париж и Амстердам" – най-новата изложба на художничката Лили Кючукова. За жената като видение от сънищата разговаряме с авторката и галериста Стефан Малецов.

За музика като рецепта срещу настъпващата бездуховност – разговор с двама от членовете на групата "Докторите" – д-р Иван Султанов и пеещия зъболекар Емилиан Станков. Д-р Султанов е единственият специалист в Норвегия, регистриран в Министерството на труда в Осло като лекар и като музикант.

Светлинно и звуково шоу за Деня на Европа
"Линия Култура" - 09.05.2019

РЕКЛАМА