РЕКЛАМА


Време за приготвяне: 20 мин.

Нужните продукти:

100 г пшеничен грис

90 г гхи /ги/– пречистено масло

250 мл прясно мляко

175 мл вода

100 г захар

1 щипка шафран

½ ч.л. кардамон

½ компот от манго или 1 прясно манго

50 г бадеми или шам фъстък

Начин на приготвяне:

Измерете около 150 мл от прясното мляко и го загрейте, сложете шафрана и махнете от огъня. Оставете да преседи поне 1 час, най-хубаво е да се направи от предишната вечер. Загрейте пречистеното масло в касерола с дебело дъно и намалете котлона. Прибавете гриса и разбърквайте, докато грисът се запече и придобие златист цвят.

Бавно и с постоянно разбъркване добавете млякото, водата и шафрановото мляко и увеличете котлона до средна степен. Когато сместа започне да бълбука, отново намалете. Разбърквайте и когато сместа започне да се сгъстява, прибавете кардамона и част от бадемите – натрошени. Изключете котлона и прибавете захарта, като разбърквате до пълното й усвояване.

Сервирайте топло, гарнирано със останалите ядки, стафиди или други плодове.

Суджи халва с гхи и шафран (повторение)
"Бързо, лесно, вкусно" - 22.06.2017

РЕКЛАМА