РЕКЛАМА


В "Още от деня" говорихме за корупцията и битките на държавата срещу олигарсите заедно с Пламен Георгиев, председателят на КПКОНПИ.

Проверяваме незаконно придобито имущество от фамилия Баневи във връзка с уведомление от прокуратурата. Ние там имаме също там и специализиран екип заедно с прокуратурата, още от съвсем началния етап нашите експерти се включиха, имаме съвместен екип, работим, но за нашата проверка все още е рано, каза в студиото Пламен Георгиев.

Пламен Георгиев: ВКС казват нещо много простичко, но в същото време абсурдно. Те казват, че оттук нататък вече прекратеното наказателно производство е една абсолютна пречка за осъществяване правото на иск.

Ако не се променят нещата, с това тълкувателно решение съдът няма какво друго да направи. До тук сме установили 20 дела за 22 млн., които вече са прекратени, продължи той.

Пламен Георгиев: Имаме една година за проверка, която може да бъде удължена за срок от шест месеца. Представете си, че проверяваме сериозен бизнесмен който има 20-30 компании в чужбина или у нас, има хиляди сметки. За 10 години се събира една стая пълна с документи - това е само банковата информация, без движимо и недвижимо имущество. Понякога, чисто обективно, ние не можем да спазим този едногодишен срок.

Пламен Георгиев каза, че Комисията за борба с корупцията и конфискация на незаконно придобито имущество извършва две проверки на финансовия министър Владислав Горанов - за корупция и конфликт на интереси.

Вижте целия разговор във видеото.

Срещу корупцията - шумните акции и шумните промени
"Още от деня" - 13.12.2018

РЕКЛАМА