Образователно събитие, посветено на пътната безопасност, събра деца и родители на Международния ден на детето 1 юни. Инициативата е част от кампанията на БНТ1 "Спри, детето запази!".

Споделете с приятели


В двора на 76 ДГ "Сърничка" в столичния район "Младост" бе откритавтората за 2019 година учебна площадка за безопасно движение и приложно колоездене. За празника децата от учебното заведение поканиха свои връсници от Дома за сираци "Свети Николай" при манастир "Св. Троица", който е създадан и оцелява благодарение на усилията и грижите на отец Иван. Идеята бе всички да се забавляват заедно по време на шоуто със специалното участие на цяло съзвездие от артисти: Драго Драганов, Искран Пецов, Коцето Калки, театрално студио "Весел столичен светофар", илюзионистите Шехерезада, Боби Шоу, д-р Джакел и много други. Малчуганите демонстрираха познанията си за безопасно движение по пътищата и умело управляваха мини-автомобили и мотоциклети. В демостраците по пътна безопасност се свключиха и родители-велосипедисти.

Специални гости бяха отец Иван, който извърши водосвет, представители на Столичва община, инспектор Мария Ботева от отдел "Пътна полиция", общински съветници и директори на столични детски градини.
Новият детски комплекс за обучение по безопасност на движението е поредният, открит с подкрепата на БНТ през последните години. Кампанията на БНТ "Спри, детето запази!" стартира през 2012 години и се реализира с подкрепата на Столична община и Главна дирекция "Национална полиция". Инициативата фокусира вниманието на водачите върху малките участници в пътното движение, които са изключително активни през летния сезон. Досега са подновени десетки пешеходни пътеки в близост до училища и детски заведения. Над 120 от тях са осветени. В рамките на кампанията на 7 години са изградени над 70 площадки в учебни заведения и районни администрации. Монтирани са над 80 предупредителни пътни знака с логото на кампанията в София, Пловдив, Варна, Благоевград, Русе, Стара Загора, Сопот, Созопол, Ловеч, Хисаря.