НОВА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА ЗА БЕЗОПАСНО ДВИЖЕНИЕ БЕ ОТКРИТА В РАМКИТЕ НА КАМПАНИЯТА „СПРИ, ДЕТЕТО ЗАПАЗИ!“

Споделете с приятели

В рамките на кампанията на БНТ, посветена на пътната безопасност „Спри, детето запази!“, в двора на 121 детска градина в столичния район „Нови Искър“ бе открита учебна площадка за безопасно движение и приложно колоездене. Възпитаниците на детското заведение убедиха присъстващите в познанията си за правилата на пътя, като застанаха зад воланите на миниавтомобили и мотоциклети. В демонстрациите се включиха и много родители на велосипеди. Новият детски комплекс за обучение по безопасност на движението е вторият само за тази година, открит с подкрепата на БНТ. В дните на светлите Великденски празници със своя миниписта и тренажор за пътна безопасност се сдобиха и децата от с. Герман.


Гости на празника бяха кметът на Нови Искър, директори на столични детски градини, представители на Пътна полиция. На безопасността на пътя бе посветена специална артистична програма с участието детското театрално студио „Весел столичен светофар“, поп звездите Искрен Пецов и Коцето Калки, комици и танцови състави.

Кампанията на БНТ „Спри, детето запази!“ стартира през 2012 г. и се реализира в партньорство със Столична община и Главна дирекция „Национална полиция“. Инициативата фокусира вниманието на водачите към малките участници в пътното движение, които са изключително активни през летния сезон.