РЕКЛАМА


Темите в предаването:

Спектакълът "Одисей" по текст на Александър Секулов" – едно от големите предизвикателства пред екипа на Пловдивския театър. За него режисьорът Диана Добрева казва: „Одисей" е пътят на човека към себе си, срещу себе
си, отвъд себе си."

Пловдив се сдоби с още едно читалище, носещо името на създателя на ансамбъл "Тракия" професор Кирил Дженев. Идеята е на хореографите на танцовата школа "Луди млади" Петя и Цвятко Маринови – гости в студиото.

С режисьорът Урсула Хорнер и мецосопраното Петя Петрова разговаряме за предстоящата премиера на операта
"Италианката в Алжир", който се поставя за първи път на Старозагорска сцена. Спектакълът слага началото на дългосрочно професионално партньорство в контекста на учредената през 2015 година Балканска оперна мрежа.

Пловдив се раздели с Чавдар Пашев – знаково име в изобразителното изкуство. Какво споделя художникът в едно от последните си интервюта пред телевизионен екип.

Скулпторът Атанас Колев от Австрия за ретроспективната си изложба в Градската галерия, която включва 35 пластични форми и скулптурни инсталации, създавани от него в различни периоди и с различни материали. Знакови за творчеството му през последните години са произведенията от цикъла „Мултипликации във форма, движение и звук".

Обвита в любов, забулена в тайни, преминала с достойнство през живота. Така изглежда Невена Коканова в очите на
журналиста и писател Георги Тошев, който представи книгата си „Години любов", посветена на 80-та годишнина от рождението на незабравимата българска актриса.
Спектакълът "Одисей" в Пловдивския театър
"Линия Култура" - 28.02.2019

РЕКЛАМА