РЕКЛАМА


Сценарий: Марк Гатис, Стивън Мофат

Режисьор Джеръми Лавъринг

В ролите: Бенедикт Къмбърбач, Мартийн Фрийман, Рупърт Грейвс, Марк Гатис


Шерлок не може да изчезне. Има някой, който изобщо не вярва, че е мъртъв. След две години доктор Уотсън за първи път може да се окаже прав, с цената на "Внимавай какво си пожелаваш". Холмс не може да умре, преди да изпълни последното си обещание и да произнесе първата си реч.

Най-добрата модерна екранизация на британска класика продължава в "ШЕРЛОК 3" с три нови истории от Тибет, Индия и Германия.

Трети сезон на "ШЕРЛОК" започва с "Празната катафалка", най-голямото изпитание предстои в "Знакът на тримата" преди срещата с "Кралят на отвличанията".


Сценаристите СТИВЪН МОФАТ и МАРК ГАТИС с "Въпроси и Отговори":

Въпрос: Имате ли любим епизод, кой е той и защо?

Стивън Мофат: "Аз категорично избирам "Скандал в Белгрейвия". Харесвам "Знакът на тримата", защото е силен и различен. Мисля, че финалът на "Голямата игра" и "Водопадът Райхенбах" са недостижими".Въпрос: Ако можехте да бъдете Джон Уотсън или Шерлок Холмс, кого бихте предпочели?

Марк Гатис: "Ние всички реално сме Джон Уотсън, нали? Така че, би трябвало да изберем Шерлок. Свръхестествено е да живееш с такъв мощен мозък. Няма да се учудваш на нищо. Ще виждаш целия свят по толкова различен начин. Има един случай в книгата на Оливър Сакс "Мъжът, който обърка жена си с една шапка", където един мъж, в резултат на мозъчно увреждане, може да усеща мирзмите като куче. Удивително. За няколко месеца той живее само в обонятелен свят. Когато оздравява, тъгува за този кучешки живот. Да бъдеш Шерлок би било нещо подобно."

Стивън Мофат: "Аз бих искал да прекарам една седмица като Шерлок Холмс, за да видя какво е. След това бих се върнал в убежището на моя "малък" мозък - постоянните интуиции са ИЗТОЩАВАЩИ!"

Въпрос: Има ли нещо, което ви накара да плачете, докато пишехте Сезон 3?

Стивън Мофат: "Направих много за "Най-добрата реч". Единственото, което ме накара да плача, докато я пишех, е мястото, където Шерлок изглежда посредствен и отхвърлен. Плаках като голям човек, което си е като нормалния плач, само дето тече повече от носа и трябва да се преструваш, че си ударил пръста си."

Въпрос: Как балансирате вашите брилянтни идеи с оригинала на Конан Дойл?

Марк Гатис: "Ние винаги сме адаптирали "приложно" както във филмите на Базил Ратбоун. Понякога просто хващаме някоя идея или образ от историите, друт път пък рамката си остава същата. Интересно е прелитането с нови идеи и герои, но така че да носят духа от оригинала".

Стивън Мофат: "Всичко започва с Конан Дойл и ние винаги се връщаме към него, когато се изгубим. Реално, ползваме неговите идеи и пробваме как ще проработят. Понякога резултатите са изненадващи".

Въпрос: Мислите ли, че Артър Конан Дойл, ако беше жив, би гледал "Шерлок"?

Марк Гатис: "Бихме искали да го хареса. Той е бил известен поклонник на своето творение и ние се стремим от самото начало да бъдем максимално верни на духа на Шерлок Холмс. Преди всичко се надяваме да разпознае дозата забавление, която сме създали. Зависи от дозата Спиритуализъм. Разбира се, той би могъл да гледа, седнал в ъгъла със своята лула, докато търси епизодите на "Червеното копче".

Стивън Мофат: "Вероятно. Нямам представа, какво Конан Дойл би помислил, но обновяването не би го отегчило, най-малкото - би го изненадало. Всеки филм за Шерлок Холмс, сниман дори през живота му, а такива е имало много, е бил осъвременяван, дори успешните серии на Столс, които писателят одобрява. Въпреки че, би могъл да има известно възражение към това модернизиране или може би, греша. Мисля, че този отговор е като зов за помощ, така че се предавам".

"ШЕРЛОК 4" е на екран от началото на 2017, очаква се и "ШЕРЛОК 5"!

Златна Романова

Официален сайт

Сезон 3

Последната клетва епизод • Шерлок 3

"Мъртвите не говорят, освен ако не държат на последното обещание". Шерлок поддържа врагове с дълга биография и някой трябва бързо да изчезне заради "Последната клетва" - в трети епизод от Шерлок 3. Един от най-ярките противници на Шерлок, Магнусен, отново се явява в живота му. Този път заплашва да съсипе живота на Мери – съпругата на Джон. Оказва се, че тя има доста тъмно минало, което крие. За да предпази приятелите си, Шерлок извършва убийство. Майкрофт е принуден да изпрати брат си на предреч...

Вижте повече

Знакът на тримата епизод • Шерлок 3

"Не се съгласявай, когато е излишно". Джон Уотсън вече не е полигамен ерген. Той ще сключи брак пред свидетели и няма детектив, способен да обясни случващото се, дори и да е Шерлок Холмс. Най-добрата реч за най-добрия партньор в "Знакът на тримата".....Шерлок е поканен за кум на сватбата на Джон и Мери. Но дори и докато изнася речта си, той разкрива опит за убийство.

Празната катафалка епизод • Шерлок 3

"Шерлок не може да изчезне". След две години доктор Уотсън за първи път може да се окаже прав.Лондон застрашен от терористична атака. Майкрофт издирва Шерлок в Сърбия и го връща на „Бейкър Стрийт”, за да разкрие заговора. Джон е събрал сили да продължи живота си и е намерил жена, на която да предложи брак. И в сюблимния момент му се появява Шерлок... Разкрива как е инсценирал самоубийството си.

Вижте повече
БНТ новини Още новини
Над 350 души стартираха на "Витоша Рън" 2019 (СНИМКИ)

10:00

Над 350 души стартираха на "Витоша Рън" 2019 (СНИМКИ)

Над 350 души стартираха на "Витоша Рън" 2019 (СНИМКИ)
Четирима души, сред които и дете, пострадаха при катастрофа на пътя за "Маказа"

09:42

Четирима души, сред които и дете, пострадаха при катастрофа на пътя за "Маказа"

Четирима души, сред които и дете, пострадаха при катастрофа на пътя за "Маказа"
Новият кмет на Атина полага клетва за встъпване в длъжност

09:36

Новият кмет на Атина полага клетва за встъпване в длъжност

Новият кмет на Атина полага клетва за встъпване в длъжност

Филми в програмата днес
Последният ерген

БНТ 1 | 25.08.2019 15:00

Последният ерген

Последният ерген
Неспокоен път

БНТ 2 | 25.08.2019 16:00

Неспокоен път

Неспокоен път
Триптих на вода

БНТ 3 | 25.08.2019 16:25

Триптих на вода

Триптих на вода

РЕКЛАМА