РЕКЛАМА


Режисьор: Пол МакГуигън
В ролите: Бенедикт Къмбърбач, Мартин Фриймън, Уна Стъбс и др.


ІІ сезон

Докато он-лайн блогът на Уотсън е извън бизнеса, детективите се връщат към три от най-прочутите си случаи: "Скандал в Белгрейвия", "Баскервилските кучета" и "Водопадът Райхенбах". Скарани, двамата попадат в мрежата на опасно красивата и неустоима Айрин Адлър. Оставен сам, Шерлок има нужда от всяко свое забележително умение за оцеляване в дълбоките води на изнудване, в което най-властният им клиент е готов на всичко, за да си върне някои компрометиращи материали. Една неочаквана покана на крилете на Дартмур ги отвежда буквално на среща със свръхестественото. Хората нямат дяволи за врагове. Освен Шерлок Холмс. Противникът му е неговата интелектуална половинка. Винаги в сянка, Джеймс Мориарти продължава да играе ролята на кукловод с намерението да провали Холмс на всяка цена: "Ако имаш това, което казваш, че притежаваш, ще те направя богат. Ако ли не, ще те поставя на мястото ти..."
Естествено, стъпките им са подробно проверени от най-доброто, с което Скотланд Ярд разполага - инспектор Лестрейд, неуверен в себе си както винаги....

За СЕРИАЛА:
Бейкър Стрийт
221Б е сниман на Норт Гауър стрийт 187, Северозападен Лондон.
Бенедикт Къмбърбач е набелязан от сценаристите за перфектния Холмс след изпълнението си в "Изкуплението". В подготовката за снимки актьорът изчита всички оригинални романи на Артър Конан Дойл. Там терминът "дедукция" е употребяван неправилно. Според лекари-диагностици и детективи, това , което Холмс използва не е нито дедукция, нито индукция, а друга форма на заключение, наречена "изключващи доводи".

"Шерлок" е "Ролс-Ройс"-ът на съвременното забавление - красиво конструиран и красиво изпълнен". /в."Индипендънт"/
"Скандално неверен към оригинала в някои отношения, Шерлок е напълно предан на него във всеки случай, който представя."/в."Индипендънт"/
"Като чаша искрящо шампанско, пълна с остроумие и блясък"./в."Гардиън"/

Холмс: самотник, детектив, гений.

Уотсън: доктор, войник, изгубена душа...
Двамата няма как да са по-различни, за да бъдат разделени...

Шерлок Холмс: Да, удари ме в лицето! Не чуваш ли?"
Д-р Джон Уотсън: "Винаги чувам "удари ме в лицето", когато говориш, но обикновено това е подтекстът."

Д-р Джон Уотсън: "Забравяш, Шерлок, че съм бил войник. Убивал съм хора."
Шерлок Холмс: "Бил си доктор".
Д-р Джон Уотсън: "Е, имал съм и лоши дни!"

Шерлок: "Ако исках да гледам голи жени, щях да ползвам лаптопа на Джон".

Феноменален успех!
Най-известният детектив в света
отново изплува от лондонската мъгла, за да качи още веднъж БиБиСи-1 на върха с най-добрата серийна драма за годината, рейтинг от 8.7 милиона зрители в неделния праймтайм и разпространение в 82 държави. Заслужено! Защото Шерлок Холмс винаги е съвременен за разлика от света, който остарява.
Холмс се завръща в ХХІ век такъв, какъвто би трябвало да бъде - привлекателен, модерен, сложен и опасен. Разпознава софтуерния дизайнер по вратовръзката и въздушния пилот по палеца. Има уникален аналитичен ум, който с досада облекчава в решаване на криминални ребуси. Интелектът му перфектно се допълва с прагматизма на не толкова възхитителния, но много активен доктор Джон Уотсън - бивш млад ветеран от войната в Афганистан. Двамата гаранитирано могат да ловят убийци без фатален край...

Модерният "Шерлок" е написан по идея на двама от най-успешните автори в телевизията на ХХІ век. Сценаристите на "Доктор Ху" и "Джентълменска лига" се комбинират идеално: острият език и хитрост на героите на Стивън Мофат отлично съвпада с усета към мистичното на Марк Гатис пред перфектната камера на Стив Лоуис и ловкия монтаж на Чарли Филипс, дирижирани от режисьора Пол МакГуиън.

Мултинаграденият в Европа, САЩ и Канада!
"Шерлок" печели 17 номинации "ЕММИ" и над 25 телевизионни награди от: БАФТА, Кралското телевизионно общество, Приз "Европа", "Банф Роки", Асоциацията на телевизионните критици и Гилдията на сценаристите във Великобритания....

Златна Романова

Сезон 2

3 епизод • Водопадът Райхенбах

Шерлок отново се среща със своя най-голям противник Мориарти. Двамата гениални интелекта ще проверят докъде стига куражът им. А Шерлок трябва да се бори за своята чест, животът и приятелите си.

2 епизод • Баскервилските кучета

Шерлок е заинтригуван от история за суперкуче в Баскервил, разкъсало човек преди 20 години. В крайна сметка се оказва, че зад убийството стои човек и корпоративни интереси.

1 епизод • Скандал в Белгрейвия

Точно преди Коледа Шерлок е нает да вземе снимки с дама от кралското семейство. Компроматите са заснети с телефона на Айрис Адлър – господарка, известна с прозвището „Жената”. Но между двамата гении се заражда специална връзка. Шерлок успява да предаде на правителството снимките и да разплете загадъчната смърт на турист в полето.

БНТ новини Още новини
Изследователи откриха сандък, който може би съдържа 4 тона нацистко злато​

22:13

Изследователи откриха сандък, който може би съдържа 4 тона нацистко злато​

Изследователи откриха сандък, който може би съдържа 4 тона нацистко злато​
Цигулката на венецуелските протести

21:47

Цигулката на венецуелските протести

Цигулката на венецуелските протести
Стрелба в посолството на Израел в Аман​

21:33

Стрелба в посолството на Израел в Аман​

Стрелба в посолството на Израел в Аман​

Филми в програмата днес
Градчето "Сидер Коув"

БНТ 1 | 24.07.2017 15:10

Градчето "Сидер Коув"

Градчето "Сидер Коув"
По съвест

БНТ 1 | 24.07.2017 16:50

По съвест

По съвест
Случаят "Грюнингер"

БНТ HD | 24.07.2017 18:00

Случаят "Грюнингер"

Случаят "Грюнингер"

РЕКЛАМА