РЕКЛАМА

Още от деня | Сергей Станишев: БСП не е разделена | Части от предаването - 4

Разделени заедно - лидерът на ПЕС Сергей Станишев 00:42:41

БНТ 1 | 29.03.2019 | Още от деня

Разделени заедно - лидерът на ПЕС Сергей Станишев

Разделени заедно - лидерът на ПЕС Сергей Станишев
Скандали на властта, вътрешни битки в опозицията - анализ 00:14:38

БНТ 1 | 29.03.2019 | Още от деня

Скандали на властта, вътрешни битки в опозицията - анализ

Скандали на властта, вътрешни битки в опозицията - анализ
Сергей Станишев: БСП не е разделена 00:19:23

БНТ 1 | 29.03.2019 | Още от деня

Сергей Станишев: БСП не е разделена

Сергей Станишев: БСП не е разделена
Димитър Манолов: КТ „Подкрепа“ няма да участва в евроизборите 00:06:54

БНТ 1 | 29.03.2019 | Още от деня

Димитър Манолов: КТ „Подкрепа“ няма да участва в евроизборите

Димитър Манолов: КТ „Подкрепа“ няма да участва в евроизборите

Лидерът на Партията на европейските социалисти и евродепутат от БСП Сергей Станишев заяви в студиото на „Още от деня“, че в БСП няма разделение и се радва на подкрепата на ПЕС. Той призна, че неразбирателство с Корнелия Нинова, но това е нормално, тъй като БСП е демократична партия.

Категорично няма непреодолими различия между БСП и ПЕС, заяви Сергей Станишев. По думите му, съвпаденията между манифеста на ПЕС и „Визия за България“ на БСП са почти пълни.

Сергей Станишев: Насажданата в БСП представа, че ние сме нещо различно, е първо невярна, а след това създава поредица въпроси, които няма да формулирам, но нашите опоненти ще зададат на БСП. Трето, не можеш да постигнеш целите си, ако не си част от голямото европейско семейство на социалистите.

ПЕС е семейството на промяната, изтъкна Станишев.

На въпроса дали ПЕС дава подкрепата си БСП, Станишев беше категоричен, че подкрепа има. Той заяви, че не вижда нагласи в БСП да напусне Партията на европейските социалисти.

Сергей Станишев: Около тази листа има напрежение, каквото за съжаление никога не е имало, но това е въпрос към ръководството.

БСП не е разделена, беше категоричен Станишев.

Позицията на председателя на националния съвет е известна, но тя не отразява позицията на мнозинството от партията, заяви Станишев.

Сергей Станишев: Ако ние сме демократична партия, в това няма драма. Ние сме демократични и имаме различни мнения по различни въпроси.
Животът ми е свързан неразривно с БСП, заяви Станишев.
Сергей Станишев: На 10 април ще има европейски съвет, който вече е свикан от г-н Туск, преди това 7-те премиери социалисти ще се съберат на платформата на ПЕС, за да обсъждаме. Ние ще се стремим да се избегне този най-негативен сценарий, защото той създава огромни икономически рискове и проблеми, създава огромна несигурност за хората и от двете страни на Ламанша, в това число и за стотиците хиляди българи, които живеят днес в Обединеното кралство. Това обаче ще изисква Великобритания да преосмисли сегашната позиция и да поиска отсрочка, което обаче означава и участие в Европейските избори, защото правно това е необходимост, след като останат в Европейския съюз.

По темата "Мобилност" евродепутатът каза, че проблемът е, че "в пакета са вкарани 2 неща, които са трудно съвместими ни приемливи". От една страна има неща, които пряко касаят почивките, заплащането, условията на труд и там има и добри неща, но наред с това в пакета са вкарани неща, които са чиста форма протекционизъм и от недопускане на българския бранш, който е много голям в България, знаете 17% от БВП до пазара. И това е вкарано в един пакет и създава една смес, която е неприемлива, допълни Станишев.

Сергей Станишев: Когато нещата се решават с един-два гласа, това означава, че балансът не е намерен. Затова разумната позиция е да се отложи за следващия европарламент.

Българската страна не цели да провали приемането на пакета, а да не се случи по този начин, който разделя Европа, допълни Станишев.

По думите му, Европа на отечествата означава Европа на национализма, като даде за пример политиката на Макрон.

Сергей Станишев: БСП не е разделена
"Още от деня" | "Разделени заедно - лидерът на ПЕС Сергей Станишев" - 29.03.2019

РЕКЛАМА