РЕКЛАМА


Режисьор Стив Барън

В ролите: Кийли Хоос, Джош О`Конър, Майло Паркър, Дейзи Уотърстоун, Калъм Удхаус, Луси Блак, Алексис Георгулис, Йоргос Карамихос, Анна Сава, Джеймс Козмо, Улрик фон дер Еш и др.

Не е това, което си представят, но е техният дом засега...

Четири предвоенни години, с четири деца на възраст от 11 до 21, без пари, но с идеи, Луиза Даръл се опитва да се приспособи сред друг островен живот според идилията, описана в трилогията на сина й Джералд Даръл- "Моето семейство и други животни", "Птици, зверове и роднини", Градината на боговете".

След ранната смърт на съпруга си - строителен инженер в Индия, вдовицата наследява грижи и разходи, с които трудно се справя сама в Бърнмут и решава семейството да замине за зеления остров Корфу в Гърция, където все още няма електричество, но природата е свободна и разходите са малки.

Животът им изглежда ексцентричен и това е повече от приключение. Историята на семейство Даръл не е само бяла, но това е тема на историците. Най-общо: Началото е в Индия, Кризата е в Англия, Раят е в Гърция...Останалото е литература.

"Семейство Даръл" уж не прилича на "Моето семейство и други животни", екранизиран от БиБиСи през 1987 и 2005, не е познат и от роман, може би е нереален, но е "вдъхновяващ" за всяко време на криза, ако не се брои причината.


Сериалът е продукция на Независимата британска телевизия ITV, с излъчвания в Австралия, САЩ, Канада, Нова Зеландия. След два сезона е обявена подготовка и за трети през 2018 с "нови екзотични екземпляри".

Златна Романова

Номинации от БАФТА за най-добра серийна драма, сценарий, костюми и графичен дизайн на Независимата британска телевизия ITV /2017/

Специална "Златна палма" за хуманнност към животните на Лесли Карън, споделена с кучето Чи Чи /2017/;

Награда за сценография на Стиви Хърбърт и номинация за графичен дизайн на Алекс Макклийн от Кралското телевизионно общество /2016/

Нарада за най-добра актриса на Кийли Хоус от Сдружението на телевизионните критици /2017/

Сезон 3

8 епизод • Семейство Даръл

Спиро споделя с Луиза, че жена му дори не му пише от Атина. Трябвало й време да помисли дали ще продължат заедно. Тя го смята за скучен, а той тъгува и се чувства самотен. А Луиза иска само той да бъде щастлив. Лари се запознава с Елена – акробатка от пътуващ цирк и е много развълнуван. Заради него Луиза предлага всички да отидат на представление. Оказва се, че трупата има проблеми. Лесли най-сетне осъзнава, че е влюбен в бременната от него Дафни и й предлага брак. От новия роман на Лари пак нищ...

Вижте повече

7 епизод • Семейство Даръл

Писателят Хенри Милър пристига на остров Корфу. Провеждат интересен разговор за сексуалността. Луиза и Марго случайно отиват в къщата на Спиро. Там царят хаос, странни миризми и мръсотия. Той живее сам, тъй като жена му и децата са заминали. Луиза му предлага помощта си. Марго продължава да посещава графинята, която отново е в криза и живее като отшелница. Лесли като поицай трябва да отиде да арестува Свен само защото харесва друг мъж.

6 епизод • Семейство Даръл

Джери има рожден ден и семейството му подготвя тържество. Но навсякъде са плъзнали насекоми, затова трябва празникът да е в къщата. Налага се да променят плановете за украса и забавленията. За да не му липсват животните се опитват да вкарат няколко вътре. Всеки се опитва да разкаже някакъв забавен спомен или случка с него. Но всичко винаги е свързано с животни. В подготовката се включва и Спиро, когото Луиза държи около себе си. Джери обаче няма никакво настроение.

5 епизод • Семейство Даръл

На острова пристига ново италианско семейство, което, също като Даръл, иска да започне нов живот. Спиро започва да ги вози и да им помага. Луиза ревнува и се опитва да го ангажира все повече. Тя се запознава със семейство Ферари, които имат две дъщери и един син. Те нямат майка и Гуидо моли Луиза да ги направи „жени“. Канят ги на обяд. Следват комични ситуации. Луиза се заема с момичетата. Пожарната команда събира доброволци и Лесли проявява желание. Деметриос ги обучава.

Вижте всички епизоди

БНТ новини Още новини
Нови смъртни случаи на мистериозен вирус в Китай

13:02

Нови смъртни случаи на мистериозен вирус в Китай

Нови смъртни случаи на мистериозен вирус в Китай
Електрически стълб изникна по средата на новоасфалтиран път

12:46

Електрически стълб изникна по средата на новоасфалтиран път

Електрически стълб изникна по средата на новоасфалтиран път
Румен Радев ще посети Израел по повод 75-ата годишнина от Холокоста

12:38

Румен Радев ще посети Израел по повод 75-ата годишнина от Холокоста

Румен Радев ще посети Израел по повод 75-ата годишнина от Холокоста

Филми в програмата днес
Точица

БНТ 1 | 20.01.2020 14:35

Точица

Точица
Сид - дете на науката 2

БНТ 1 | 20.01.2020 14:45

Сид - дете на науката 2

Сид - дете на науката 2
Разследването на Мун

БНТ 1 | 20.01.2020 15:10

Разследването на Мун

Разследването на Мун

РЕКЛАМА