РЕКЛАМА


Рецептите в това издание на "Храна за душата с Катерина Евро":

Бисквитена торта с крем “Маскарпоне” и лайм

Продукти:

Маслени бисквити – 250 г
Сирене Маскарпоне - 250 г
Яйца – 3 бр.
Брашно - 2 с.л.
Мляко – 250 мл
Захар –150 г
Лайм - 1 бр.
Шоколад – 80 гр



Приготвяне:

Сипете прясното мляко в съд на котлона и оставете на заври.

Добавете захарта и оставете да се разтопи като разбърквате. Отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Разбийте жълтъците с няколко капки прясно мляко. Добавете супена лъжица брашно и разбийте повторно. Сипете жълтъците в топлото мляко на тънка струйка и бъркайте енергично докато кремът започне да се сгъстява. Свалете от котлона, добавете маслото на кубчета и ваниловата есенция. Разбъркайте, за да се разтопи маслото и пресипете яйчения крем в плосък съд. Покрийте с прозрачно фолио, за да не се образува коричка и оставете да се охлади за кратко. През това време добавете щипка сол към белтъците и ги разбийте на пухкав сняг с помощта на миксер. В отделен съд сипете сиренето маскарпоне и добавете 3-4 с.л. захар. Разбийте леко сиренето със захарта и настържете кора от половин лайм. Добавете разбитите белтъци на части към сиренето, като обърквате внимателно с шпатула, за да запазите въздушността им. След това добавете и яйчено-масления крем и бъркайте до получаване на хомогенна смес. Започнете да подреждате тортата като първо поставите ред от бисквитите на дъното на тавичката. Покрийте плътно с пласт крема и отново подредете бисквити. Редувайте до изчерпване на продуктите. Завършете тортата с пласт крем. Поръсете с настърган черен шоколад и кора от лайм. Приберете в хладилник за поне няколко часа преди сервиране.

Салата с печено пиле, авокадо и царевица

Продукти:

Пилешко филе – 300-400 г
Авокадо – 1-2 бр.
Чери домати – 150 г
Червен лук – 1 глава
Сладка царевица – 1 консерва
Зелена салата – 1-2 бр.

За дресинга:

Едрозърнеста горчица – 1 с.л.
Зехтин – 3-4 с.л.
Лимон – 1 бр.
Сол

Приготвяне:

Почистете пилешките гърди от ципите и нарежете на филенца. Овкусете със сол и черен пипер, а за повече пикантност добавете и щипка люто чили. Загрейте парченце масло и 1-2 с.л. зехтин в тиган на котлона и изпържете пилешките филета от двете страни до златисто. Пред това време пригответе дресинга за салатата като смесите горчицата,зехтина и сока от един лимон. Разбъркайте добре и оставете настрана. Извадете готовите филета в чиния. Накъсайте зелената салата в дълбока купа. Нарежете чери доматите на четвъртинки и добавете в салатата. Разполовете червения лук и нарежете на тънки полумесеци. Добавете лука в салатата. Отстранете костилките на плодовете авокадо, обелете кората и нарежете на парченца. Добавете сладката царевица. Нарежете пилешкото филе на слайсове и подредете върху салатата, залейте с горчичния дресинг и сервирайте.

Салата с печено пиле и бисквитена торта с маскарпоне
"Храна за душата" - 20.03.2019

РЕКЛАМА