РЕКЛАМА


Динамична година с неочаквани обрати – правителството на Борисов подаде оставка, ГЕРБ спечели изборите, но е в опозиция, бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е подсъдим, Делян Пеевски за кратко стана шеф на ДАНС, бившият заместник-председател на парламента Христо Бисеров е обвиняем , пистолет беше насочен срещу Доган. Светът беше на ръба на война заради конфликта в Сирия, а България не смогва да приеме прииждащите бегълци.

Истината е, че 2013-та беше тежка и трудна за всички година. По традиция БНТ припомни на зрителите си емблематични кадри и моменти от българските и световни събития в обзорното предаване "Събитията на 2013". Обществената медия не отстъпи от принципите си и представи всички гледни точки за изминалите 12 месеца.

Равносметка на силните политически и обществени трусове направиха и авторитетните коментатори в студиото – журналистите Петър Волгин и Стояна Георгиева, историкът Андрей Пантев и Гергана Паси.

БНТ предложи на зрителите специално интервю на най-известния български тенисист Григор Димитров от Лос Анджелис. "Зад успеха стои много труд, който хората от трибуните не могат да видят. Гордея се, че съм българин", каза Гришо, който се изкачи до номер 23 в световната ранглиста. От ефира на Българската национална телевизия той отправи специални пожелания към сънародниците си.

"Събитията на 2013" - обзор
"По света и у нас" - 28.12.2013

РЕКЛАМА