РЕКЛАМА


Рецептите в това издание на предаването:

Хрупкаво пиле с бял барбекю сос

Пилешки бутчета - 5-6 бр.

Прясно мляко- 1 ч.ч.

Бял винен оцен - 2 с.л.

Яйца - 2 бр.

Масло - 50 г

Брашно - 50 г

Царевичен корнфлейкс - 50 г

Галета - 50 г

Бакпулвер -1 ч.л.

Чесън на прах - 1 ч.л.

Пушен червен пипер - 1 с.л.

Чили пипер - 1 ч.л.

Черен пипер -1/2 ч.л.

Сол - 1 ч.л.

За белия барбекю сос:

Майонеза - 200 г

Горчица - 2 с.л.

Хрян - 1 с.л.

Чесън - 1-2 скилидки

Бял винен оцет - 2 с.л.

Пушен червен пипер - 1 ч.л.

Черен пипер

Сол

Поставете пилешките бутчета в купа, залейте с прясното мляко и добавете винения оцет. Разбъркайте, за да покриете добре месото с маринатата и приберете купата в хладилник за поне половин час.

Счукайте ситно царевичния корнфлейкс, смесете с бялото брашно и панко галетата. Добавете пушения червен пипер, лютото чили, чесъна на прах и черния пипер. Добавете солта, бакпулвера и разбъркайте сухата смес.

Разбийте яйцата за панировката. Извадете бутчета от хладилника и потопете в разбитите яйца, след това оваляйте в сухата смес и подредете в тавичка, покрита с лист хартия за печене. Разтопете масло и залейте бутчетата и прехвърлете във фурната на 180 С за 20-25 минути.

За барбекю соса смесете майонезата, горчицата и хряна и разбъркайте. Добавете скилидките чесън и оцета. Пресовейте скилидките чесън и добавете оцета. Посолете, подправете с пушен червен пипер и разбъркайте финално. Гарнирайте хрупкавите пилешките бутчета с белия барбекю сос и сервирайте.

Ръжена торта с шоколадов мус

Ръжен хляб - 250 г

Яйца - 2 яйца

Масло - 150 г

Захар - 100 г

Черен шоколад - 250 г

За крема:

Уиски - 50 мл

Сладкарска сметана - 200 мл

Яйца - 3 бр.

Черен шоколад - 200 г

Захар - 50 г

Пудра захар - 50 г

За декорация:

Боровинки - 50 г

Начупете филийките ръжен хляб в блендера. Добавете захарта и яйцата и блендирайте до хомогенност. Разтопете шоколада и масло в микровълновата фурна или на водна баня и прибавете към ръжената смес. Блендирайте повторно и прехвърлете получената смес в ринг, покрит с лист хартия за печене. Изпечете ръжено-шоколадовия блат за 20 минути на 170 С.

За крема, отделете белтъците от жълтъците на яйцата. Поставете в купа жълтъците, добавете захарта и разбийте добре. Поставете купата на водна баня и бъркайте, докато сместа се сгъсти и добие еднородна консистенция.

Затоплете сладкарската сметана и добавете шоколада, начупен на парчета. Бъркайте, докато се разтопи напъляно в топлата сметана и сместа стане хомогенна. Добавете уискито, разбъркайте сместа и охладете за кратко.

Разбийте белтъците с пудрата захар и щипка сол на пухкав сняг. Обединете трита компонента на крема с шпатула и охладете за кратко. Намажете ръжения блат с шоколадовия мус крем и гарнирайте с пресни боровинки.

Хрупкаво пиле с бял барбекю сос и ръжена торта с шоколадов мус
"Храна за душата" - 14.05.2019

РЕКЛАМА