РЕКЛАМА


Време за приготвяне: 30 мин.

Нужните продукти:

30 г масло гхи
150 г брашно от рожков
180 г брашно от елда
½ ч.л. сода бикарбонат
2 банана
100 г фурми без костилката
100 г кокосови стърготини
50 г стафиди
40 г сурови белени слънчогледови семки
2 с.л. смляно ленено семе
1 течна ванилия
200 мл кокосово мляко

Начин на приготвяне:

В купа смесете брашната, содата, ванилията, кокосовото мляко и разтопеното масло гхи.
В блендер смелете бананите, фурмите, стафидите, кокоса, лененото семе и слънчогледовите семки, докато се образува хомогенно тесто.
Добавете това тесто към сместа с брашната.
Разбъркайте добре, докато се получи гладко и леко лепкаво тесто. Разпределето го в леко намазнена форма за печене и печете в предварително загрята на 180 C фурна за около 20-25 мин.
Охладете кейка, нарежете го на хапки и сервирайте.

Рожков кейк с масло гхи
"Бързо, лесно, вкусно" - 07.12.2017

РЕКЛАМА