Ролята на медиите в предизборните дебати

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

В студиото на "Денят започва" говорихме за ролята на медиите в предизборните дабати. Гости в студиото по темата бяха Доц. д-р Светлана Божилова, медиен експерт, преподавател във Факултета по журналистика и масова комуникация и д-р Жана Попова, преподавател във Факултета по журналистика и масови комуникации. Тези месеци имахме ъзможност да видим два примера - дабатите в САЩ и дебатите у нас.

Доц. Божилова каза, че дебата между Цачева и Радев, неговото качество като съдържание, като поведение, като предварително изследване за потребностите на аудиторията е надминал и трите президентски дебата в САЩ. Имало е дебат по същество дали харесваме едниния или другия участник. По нейно мнение БНТ е дало пример на медийната среда. Политическият дебат в България е на много ниско равнище, президентският дебат е показал друг стил на говорене и на поведение.

Попова смята, че е добре, че БНТ е стояла по-скоро в европейската традиция на водене на дебати. Тя вижда грешка в ПР щабовете, които са подсказали по някакъв начин какви да бъдат историите и техните кандидати не са чували какъв е въпросът.

Пишете ни
x

Сигнализирайте нередност

и/или

Разрешени формати: (jpg, jpeg, png). Максимален размер на файла (25 MB). Можете да качите максимум 5 файла.

** Тези полета не са задължителни.

captcha Натиснете върху картинката, за да смените генерирания код.
Трябва задължително да въведете кода от картинката
< Назад