РЕКЛАМА


Време за приготвяне: 60 мин.

Нужните продукти:

100 г ориз
1 кг рагу - кости от риба и 2 глави от риба /сом и есетра/
сода бикарбонат
оцет
зеленчуци за бульон
зърна черен пипер
зърна бахар
½ корен джинджифил
магданоз
сух девисил
2 люти чушки
1 ч.л. куркума
3 скилидки чесън
1 консерва кокосово мляко
1 с.л. червена къри паста
1 връзка копър
1 лайм

Начин на приготвяне:

Хубаво натрийте главите със сода, полейте ги с оцет и с помощта на четка ги измийте под студена вода. Сложете ги в тенджера с вряща вода да се бланшират за 3-4 мин. След това ги преместете в тенджера с чиста топла вода. Сложете и костите от скумрия /рагуто/.

За да направите хубав бульон, пуснете вътре обелки от зеленчуци - моркови, джинджифил, дръжки от магданоз, зърна бахар и черен пипер. Покрийте с капак и оставете да се вари поне 40 мин. За да направите основата на супата, наситнете чесъна, джинджъра и лютата чушка. Запържете ги в тиган с олио, добавете куркума, ред къри паста, малко бульон. Оставете да поври и изсипете вътре кокосовото мляко.

Сложете ориза в сух тиган и го запечете до златисто, след това го изсипете в супата. Намалете огъня, оставете я на котлона до пълното сваряване на ориза. Добавете към края настъргана кора от лайм, сок от лайм и наситнен копър. Сервирайте я топла.

Рибена супа с печен ориз
"Бързо, лесно, вкусно" - 27.03.2018

РЕКЛАМА