РЕКЛАМА


Как глобализацията влияе върху регионалните икономики, какъв е интересът на днешните студенти към икономиката — гост в студиото проф. Зоя Младенова, директор на Научноизследователския институт на Икономически университет — Варна.

На 8 декември във Фестивалния и конгресен център във Варна се организира голям концерт, средствата от който ще отидат за децата на загинали служители на МВР. Главен организатор е Милена Михайлова, директор на Сдружение „Форум възможност за бъдеще», но с активната подкрепа на учениците от Първа езикова гимназия във Варна – при нас са председателите на Ученическия съвет Паша Караиванова и Петър Стоилов.

Актуални репортажи:

Спират достъпа на автомобили до върха на хълм Бунарджика в Пловдив. Заради жалби на граждани общината ще постави бариера на алеята, водеща към Паметниците на освободителите и Альоша. Това е поредната ограничителна мярка за автомобили в зелените зони в Пловдив. Репортаж на БНТ Пловдив.

Социалното министерство и парламентът улесняват режима за издаване на т. нар. “синя карта” за квалифицирани кадри. Документът представлява разрешение за пребиваване и работа у нас на граждани от трети страни. След промяната в законодателството процедурата за наемането им ще бъде опростена и така те ще могат по-бързо да започнат работа у нас. Репортаж на БНТ Русе.

Млади хора се връщат на село да работят като ветеринарни лекари. В Хаджидимово след завършване на висшето си образование да работят в стопанства със селскостопански животни са се върнали двама млади мъже. Стопанствата обаче намаляват драстично, а с тях няма да има и ветеринарни лекари на село. Репортаж на БНТ Благоевград.

В четвъртък в Градската художествена галерия „Борис Георгиев" във Варна ще бъде представен документалния филм „Звярът е още жив", продукция на авторите Мина Милева и Весела Казакова. Премиерата преди година и прожекциите в страната и чужбина предизвика силни реакции. Гости в студиото са двете авторки на филма Весела Казакова - актриса, и Мина Милева — аниматор.

Още културни акценти:

Възхитителна, потресаваща, изумителна. Това са само част от определенията за последната книга на Недялко Славов „Камбаната”. Авторът представи романа си пред русенските почитатели на съвременната българска проза в една от книжарниците в дунавския град. Репортаж на БНТ Русе.

Наследници на преселници от село Зарово се събраха на земляческа среща в Регионалния исторически музей в Благоевград. Поводът бе представянето на новата книга на Камелия Грънчарова „Село Зарово” – Солунско – маркери на идентичността”. Репортаж на БНТ Благоевград.

Учебният театър на Пловдивския университет постави начало на новия сезон с постановката „Държавните липи” по Ст. Л. Костов. Пиесата не е сред най-популярните в театралните среди, което е още едно предизвикателство пред младите актьори от класа на доц. Веселин Ранков. Репортаж на БНТ Пловдив.

По повод концерта на Ахат във Варна — част от турнето на групата, с която тя заявява своето завръщане на българската рок сцената — разговор в пряко включване с вокалиста на бандата Звездомир Керемидчиев.

Регионалната икономика и устойчивото развитие
"България днес" - 14.11.2017

РЕКЛАМА