site.'.bnt1 20 август
20:40 ч.
Раят на дамите
тв филм /19 епизод/
site.'.bnt1 21 август
09:50 ч.
Раят на дамите
тв филм /19 епизод/п/
site.'.bnt1 21 август
20:40 ч.
Раят на дамите
тв филм /20, последен епизод/

РЕКЛАМА


По едноименния роман на Емил Зола

Режисьор: Моника Вуло

В ролите: Джузепе Дзено, Джуди бошеми, Алесандър Терсини, Лорена Качаторе и др.


През 50-те години на ХХ век в Милано отваря врати нов моден магазин.


"Раят на дамите" крие по нещо за всеки персонаж и всеки вкус. Отхвърлена любов, невъзможен избор и вечна надежда са сякаш във фона на атмосферата, която събира героите на едно притегателно място за суетата във време на голяма търговска промяна.

Сериалът е по "бохемския" роман на Емил Зола, издаден през 1882 във Франция и през 1886 в Англия. Историята засяга промяна в пазара с тенденция в полза на големия магазин /днес МОЛ/ срещу тези на дребните търговци. В центъра на търговския обрат е съдбата на жена, която освен красива е и смела.

"Тя даже не е виждала морето, но носи Слънцето..." Така Тереза Йорио влиза в италианския "Рай на дамите" - новооткрит магазин за мода и лукс. Напуснала е родната Сицилия заради изневяра на годеника си и пристига да живее при чичо си в Милано, който все още вярва, че племенницата му може да прости и да се върне. Но Тереза попада на на централно място във важен момент.

Икономическото чудо в Италия от 50-те година на ХХ век е на гребена на надеждата - с работа за всеки и увереност в бъдешето. Променят се навиците и на търговците, и на клиентите. Ситуацията изисква нещо ново, непознато досега и то се появава в сърцето на Милано. Там отваря врати сборен магазин за дрехи, козметика и аксесоари.

Основател и собственик е Пиетро Мори - красив мъж с авантюристичен дух, тайно минало, сложни любовни отношения и няколко врагове. Сдържан, едновременно властен и великодушен, Мори е живял в САЩ, преди да се завърне в Италия с нов поглед към търговията и рекламата.

Виторио Конти е другият важен фактор за кампанията и в живота на Тереза. Виторио има големи идеи, силни чувства и трудни отношения с брат си.

Работещите в магазина са предимно жени - красиви, приветливи и усмихнати. Техен шеф е господин Мантовани - строг и безкомпромисен, той някога е изгубил дъщеря си. Опасна за бизнеса е не само конкуренцията с дрехи на Комендатор Бертоне, но и новата интимна връзка на собственика Мори с примамливата Андреина и тъмната история на фондация "Мандели".


Никой не е съвършен и не само това поддържа интригата в "Раят на дамите". Изкушения, непостоянство и тайни се редуват с последствия от ревност, лъжи и скандали. Сред всички образи се отличава личността на Тереза Йори, която не прави лесен избор нито в гардероба, нито в любовта.

След два успешни сезона по Италианската телевизия RAI, продукцията "Раят на дамите" - от ситуираната в Париж медийна компания Banijay Group, става многосерийна драма с трети и четвърти сезон до 2019.


*Преди Италия романът на Зола има и британска адаптация /"Ladies’ Paradise"/ в минисериал на БиБиСи с два сезона /2012-2013/. Първата френска екранизация е от военната 1943 година с режисьор Андре Каят, Мишел Симон в главната роля и германски продуцент -"Континентал".

*Златна Романова

Il Paradiso delle signore RAI

Сезон 1

Раят на дамите

14 Изпитание епизод • Раят на дамите

Пожарът в магазина е потушен. Пиетро е номиниран за Годишната награда на търговската камара. По-късно обаче разбира, че Мандели е в основата на номинацията. В безизходицата си Корадо си счупва крака, за да се спаси от настоятелните искания на Якоби да укрива контрабандните му цигари. Салво се опитва да изнасили Тереза, но Пиетро я спасява.

Раят на дамите

13 Мъж, полумъж епизод • Раят на дамите

Андреина представя на Пиетро апартамента, който им е подарил баща й. Виторио се сеща, че може да увеличат продажбите след 17 ч, ако предлагат аперитив за скучаещите съпрузи. Салво пристига в Милано, за да си върне обратно Тереза. Но след като разбира, че Виторио я ухажва, задено с приятелите си го пребива. В „Рая“ се разразява пожар.

Раят на дамите

12 Денят на майката епизод • Раят на дамите

В магазина кипи трескава подготовка за отбелязването на „Деня на майката“. Поканени са деца, които трябва да изработят подаръци-изненади за своите майки. Братът на Виторио придружава децата от училището, в което работи. Братът на Тереза - Марио, е назначен на работа в склада. Пиетро успява да обработи съпругата на Мандели и отново е приет в семейството.

Раят на дамите

11 Мечтите са желания епизод • Раят на дамите

Изложбата на фондация „Мандели“ ще бъде разположена в кафенето на „Рая“. Магазинът е затворен за клиенти. Корадо е принуден да скрие касите с контрабандни цигари на Якоби. Госпожица Мантовани страни от Корадо, а Куинто е обнадежден, тъй като посърналата Ана изглежда по-благосклонна към него.

Вижте всички епизоди

БНТ новини Още новини
Огромен интерес към дуалните паралелки в пловдивските училища

12:44

Огромен интерес към дуалните паралелки в пловдивските училища

Огромен интерес към дуалните паралелки в пловдивските училища
Ято розово фламинго се настани в „Атанасовското езеро"

12:25

Ято розово фламинго се настани в „Атанасовското езеро"

Ято розово фламинго се настани в „Атанасовското езеро"
Стефан Данаилов е приет в бургаска болница

11:49

Стефан Данаилов е приет в бургаска болница

Стефан Данаилов е приет в бургаска болница

Филми в програмата днес
Златно сърце

БНТ 1 | 20.08.2019 14:25

Златно сърце

Златно сърце
Системата

БНТ 3 | 20.08.2019 16:10

Системата

Системата
Капри

БНТ 1 | 20.08.2019 16:25

Капри

Капри

РЕКЛАМА