Кампанията на БНТ в подкрепа на българските училища в чужбина - „Прозорец към родината“, обявява конкурс за есе за ученици на тема „Аз съм българче“. Участниците трябва да са на възраст между 7 и 15 години и да изпратят своите съчинения до края на годината по електронна поща на адрес: prozorets@bnt.bg

Споделете с приятели


Есетата трябва да са с обем не повече от 1337 знака. Броят на знаците символизира 1337 години от създаването на Българската държава. Получените есета ще бъдат публикувани на сайта azmogaazznam.com. Победителите в отделните категории ще бъдат определени с гласовете на читатели и зрители и според мнението на петчленно жури, което включва представител на БНТ, представител на Сдружение „Арлекин“ – партньор на кампанията и преподаватели от българските училища в чужбина.

.Подробна информация за конкурса е публикувана и на сайта на сдружение „Арлекин“ – партньор на кампанията (azmogaazznam.com).

Победителите в конкурса за есе от кампанията „Прозорец към Родината“ ще бъдат обявени в навечерието на Националния празник на България 3 март.

В първия етап от инициативата на БНТ българи от цялата страна дариха на книги, учебници и помагала за българските деца, които изучават роден език извън пределите на страната. Кампанията на БНТ привлече много училища, културни институти и обществени организации, които откриха пунктове за събиране на дарения и популяризираха кампанията. Редица издателства също се присъединиха към апела на БНТ.

Дарените в рамките на първи етап на кампанията книги и учебници вече достигнаха до българските училища във Франция, Германия, Гърция, Великобритания, Кипър, Испания и Холандия.