"Професия журналист" - това е инициативата, която започва от днес новинарският екип на БНТ 2. Целта е да покажем на бъдещите журналисти какво всъщност се крие зад тази на пръв поглед много привлекателна професия.

Споделете с приятели


С поредица от срещи с ученици и студенти от цялата страна ще им дадем шанс да видят как се правят новини и предавания, как се търсят различни гледни точки, как се правят разследвания. Ще ги научим, че в основата на журналистическата професия стоят основни етични правила. Ще им помогнем да разграничават истинските от фалшивите новини и какви професионални шансове дават новите социални медии.

Новинарите на БНТ 2 от цялата страна ще покажат на кандидат-журналистите как се намират позитивни новини – запазената марка на новините на БНТ 2. Те ще могат да задават въпроси, да участват в решаването на ежедневните новинарски казуси, както и да създават телевизионен продукт с мобилните си телефони.

Основното ни послание към бъдещите журналисти е: „Истинската журналистиката не ражда звезди, а творци. Тя е привлекателна, но тежка и отговорна мисия.“

Гледайте репортажите от "Професия журналист" в централните и регионалните новини на БНТ 2 в 19:30 и в 21:00 ч.