РЕКЛАМА


В последното за тази година предаване "Линия култура" на 19 декември от студиото в Пловдив ще представим работата на пловдивските художници през годината.

В студиото ще гостува Костадин Отонов, с който ще разговаряме за кураторският му проект "100 на 100 пловдивчани" и за идеята му в този квадрат да отвори пространство за размах на творците.

В пряко включване от галерия "Капана" ще станем свидетели на откриването на Общата изложба на Дружеството на пловдивските художници, ще разберем и кои са носителите на тазгодишните награди на Дружеството.

С литературният критик и есеист Владимир Янев ще разговаряме за най-новата му книга "Между 12 и 12. Фрагментарни разказвания". А с балерината Русалия Кирова, муза и спътница на художника Димитър Киров, ще разгледаме коледните картички, които той е рисувал и пращал на свои приятели-колеги по света и те са му отвръщали със същото.

Защо сценографът Николай Шаронов напусна Болшой театър и избра да се засели в малко родопско село ще ни разкаже във видеорепортаж Величка Петкова. Ще разберем и как живописта поведе Асен Асенов, претърпял тежка катастрофа преди година, по пътя от отчаянието към надеждата.

Проектът „100 на 100 пловдивчани“ на Костадин Отонов
"Линия Култура" - 19.12.2019

РЕКЛАМА