РЕКЛАМА


"60 минути за култура" на 11 април. В това издание на предаването ще говорим за премиерата на едноактните опери "Човешкият глас" от Франсис Пуленк и "Телефонът" на Джан Карло Меноти.

Представят ги диригентът Драгомир Йосифов и сопраното Марияна Панова.

В най-новия си сборник "Записки от селската кръчма" Николай Илчевски ни води в едно сборно село с истински истории, такива каквито ги е записвал през годините. "Селото е като излишните килограми. Ваше е, но се срамувате от него. И трябва да настъпи голям глад, голяма криза, за да разберете колко е важно да го имате" ни казва авторът.

В пряко включване ще ви срещнем с изпълнители и главния художествен ръководител на Фолклорния танцов ансамбъл "Иглика" Венцислава Еленска. Поводът - юбилейният концерт, посветен на 70-ата годишнина от създаването на състава.

С премиери на 17 и 18 април в София и Пловдив джаз певицата Мирослава Кацарова поставя началото на новия си концертен проект "Electronic Dreams". Този път тя и триото на Мирослав Турийски създават програма, фокусирана върху взаимодействието между акустични инструменти и електронни изразни средства.

Ателиета и представления за деца, литературни четения, интерактивни пърформанси, огнено шоу и музика на открито - всичко това във фестивала "Квартална сцена", който представят Албена Тагарева и Димитър Минев.Премиера на едноактните опери "Човешкият глас" и "Телефонът"
"Линия Култура" - 11.04.2019

РЕКЛАМА