Предаване за класическа и джаз музика в ефира на БНТ

В предаването
Части от предаването
Всички броеве

Виртуозният кларинетист Борислав Йоцов и композиторът Любомир Денев са двама от гостите, с които новото предаване ще дебютира на малкия екран. Предаването ще се излъчва всеки четвъртък от 23,30 ч. по БНТ 1.

Предаването е за широка аудитория, не само за меломани. Всеки от нас носи класическата музика в сърцето си. Тя затова е преминала през вековете, сподели Марио Николов, автор на предаването.

Ние ще представяме стойностни музикални изпълнения. Нашата цел е хората, които традиционно не са слушатели и зрители на подобни предавания, да обърнат внимание на „Вечната музика”.

Предаването ще популяризира двата основни музикални жанра сред широк кръг зрители и особено сред младото поколение. Ключ към тази задача ще са атрактивно поднесените рубрики, непринудените разговори с гостите, както и отразяването на най-интересните музикални събития.

Аудиторията ще бъде въведена от самите композитори и изпълнители в творческата им лаборатория, ще се запознае с различните инструменти и тяхното приложение в класиката и джаза.