site.'.bnt1 08 юли
23:35 ч.
Потомци на слънцето
16-сериен тв филм /Южна Корея, 2016г./, 1 епизод, режисьори: И Ън-бок, Пек Сан-хун, в ролите: Сон-Джун-ги, Сон Хье-гьо, Чин-гу, Ким Джи-уон и др. (12)
site.'.bnt1 09 юли
23:35 ч.
Потомци на слънцето
тв филм /2 епизод/ (12)
site.'.bnt1 13 юли
23:30 ч.
Потомци на слънцето
тв филм /3 епизод/ (12)

РЕКЛАМА


Режисьори: И Ън-бок и Пек Сан-хун

В ролите: Сон Джун-ги, Сон Хье-гьо, Чин Гу и др.

Смел капитан среща красива лекарка

При инцидентна среща в болницата войник на служба е привлечен от способен хирург. Но гледните им точки ги разделят, а съдбата има други планове и проблемите се трупат, докато дългът ги зове...

Труден романс между капитан от корейските специални части и лекарка в Спешно отделение. Тяхната връзка сякаш приключва, преди да е започнала заради лични убеждения и професионални различия. Той е войник, който може да убива едни хора, за да спасява други.

Тя е лекар и призванието й е да спасява всички. И двамата се борят с опасността в разделена от война територия, където трябва да работят заедно, но всеки по свой начин. Събира ги случайността, разделя ги войната и с това опасностите не свършват.

"Потомци на слънцето" или "Родени от Слънцето" е корейска драма от 2016 по Втори канал на Корейската телевизионна мрежа /KBS 2/. Сериалът се разпространява не само в Азия.

Ши-Джин е капитан от корейските спецчасти. Умен и атлетичен, той е имал много възможности, но избира Военната академия и не съжалява, убеден, че изпълнява своя дълг, защитавайки беззащитните - възрастни, жени и деца. Готов е на всичко, дори да стреля. По време на дежурство залавя крадец на мотоциклети, който е ранен и закаран в болница. Междувременно обирджията успява, в движение, да открадне и телефона на колегата му. В болницата капитан Ши-Джин веднага забелязва доктор Му Йон.

29-годишната лекарка е кардиохирург в Спешното отделение. Красива и талантлива, тя е предпочитан асистент и дясна ръка на професорите. Нейната мисия е да служи на живота и здравето на човека и това не е само заради Хипократовата клетва.

Първоначално Кан Мо-йон мисли, че Ю-ши Джин е някой от бандитите, но заблудата й е разсеяна от военния лекар.

Капитанът и докторката излизат на срещи, но общувайки, разбират колко различни са целите и позициите им. Ю-ши Джин е войник, който убива, за да спасява нечий живот, а Мо-йон е лекарка, която спасява всеки живот. Двамата се разделят. Скоро Ши-Джин получава заповед да замине с отряд на мироопазваща мисия в Урук. Междувременно Мо-йон е разстроена от невъзможността да стане професор заради нечии чужди привилегии. Освен това отблъсква сексуалните намерения на свой шеф и осем месеца по-късно е "наказана" да замине с медицински екип също в Урук. На тази опасна територия двамата професионалисти се срещат отново, заобиколени от други герои.

Шо де Йон е хладнокръвен войник с голямо сърце, който предпочита действията пред думите и за да защити семейството и родината си, разчита най-вече на двете си ръце.

Юн Мьон-джу, следвайки стъпките на баща си, завършва Военната академия, но на първата си мисия среща човека, заради когото съжалява, че е избрала да бъде войник.

С главна роля в този филм актьорът Сон Джун-ги се завръща на екрана след отслужени две години редовна военна служба.

Военният сюжет е една от спорните теми в реализацията на корейската драма, но сериалът е хит в Южна Корея, с аудиторен дял от 38.8%, печели телевизионни награди и е обявен за "най-популярното шоу на годината" от Корейската рекламна асоциация, каквато всъщност е и неговата концепция - за популяризиране на корейската страна.

"Потомци на слънцето" е продаден и преведен на съответния език в 32 територии. Форматът е адаптиран във Виетнам и планиран за Китай и Филипините, излъчван е дори в Сeверна Корея. Целта - за привличане на интерес към корейския туризъм и култура - се отплаща. Икономиката отчита резултат с ръст на туристи, износ на продукция и нови работни места, най-вече от инвестиции на китайски компании в корейски предприятия.

Бюджетът на продукцията е 13 млрд. корейски вона, приблизително 11 млн. долара.

Приходите са 3 млрд. вона от продуктово позициониране и 10 млрд. вона от продажба на саундтрака в 60 копия и от видеоразпространение на филма по заявка /on-demand service/. Според корейски доклади прекият и косвен икономически ефект от продукцията надхвърля 1 трилион вона или 880 милиона долара.

Въпреки успеха критики не липсват в посока продуктовото позициониране, неубедителния сюжет, обществените норми, военната култура, сексуалната дискриминация, но това са отделни лични отзиви, които не влияят на общия зрителски интерес и популярност.

Конфликтната територия "Урук" във филма е фикция и еманация на всяка война, която никой не може да оправдае с невинни жертви и големи завоевания.

*Златна Романова


16 епизод • Потомци на слънцето

Сержант Со разказва на Юн Мьон-джу за изпитанията, които са преживели, докато са били в плен. Всички отиват във Ванкувър – на сватбата на д.р Даниел и Йе-хуа. Кан Мо-йон и Ю Ши Джин преодоляват предразсъдъците и недоверието и се обясняват в любов един на друг.

Вижте повече

15 епизод • Потомци на слънцето

Ю Ши Джин е изписан от болницата, но е призован на дълга и тежка мисия. Заедно с него заминава и сержант Со. Не след дълго Кан Мо-йон и Юн Мьон-джу получават известие, че двамата са били убити. Страданието им е безутешно, но скоро се оказва, че новината е била фалшива.

Вижте повече

14 епизод • Потомци на слънцето

Ю Ши Джин е докаран в тежко състояние в болница „Хесон“. Заедно с него в болницата постъпва севернокореецът Ан Чон джун. Той обяснява на Ши джин, че хора от спец. частите на Северна Корея са наемани от Якудза и други криминални групировки за разчистване на сметки. Разкритията, които е направил Чон-джун, поставят живота му в опасност.

Вижте повече

13 епизод • Потомци на слънцето

Екипът на болница „Хесон“ се връща в Корея. Д-р Кан иска да напусне и да отвори собствена клиника, но от банката не й отпускат заем и тя е принудена да се върне, но този път в спешното отделение. Ю Ши Джин и Со Те Йон също се връщат в Корея и отпразнуват края на службата си с тридневен запой.

Вижте повече

Вижте всички епизоди

БНТ новини Още новини
Над 65 сигнала след проливния дъжд в София, 4 метростанции са наводнени

23:29

Над 65 сигнала след проливния дъжд в София, 4 метростанции са наводнени

Над 65 сигнала след проливния дъжд в София, 4 метростанции са наводнени
Фестивалът на пясъчните фигури в Бургас представя приказни и филмови герои

22:54

Фестивалът на пясъчните фигури в Бургас представя приказни и филмови герои

Фестивалът на пясъчните фигури в Бургас представя приказни и филмови герои
Мощна буря в София: Наводнени улици и закъсали коли

22:19

Мощна буря в София: Наводнени улици и закъсали коли

Мощна буря в София: Наводнени улици и закъсали коли

Филми в програмата днес
Най-големите удари на мафията

БНТ 1 | 06.07.2020 23:35

Най-големите удари на мафията

Най-големите удари на мафията
Вавилон Берлин 2

БНТ 2 | 06.07.2020 23:45

Вавилон Берлин 2

Вавилон Берлин 2
Сребристият жребец

БНТ 1 | 07.07.2020 14:30

Сребристият жребец

Сребристият жребец

РЕКЛАМА