РЕКЛАМА


Темите в предаването:

В предаването "Линия култура" на 19 септември от студиото в Пловдив ви представяме Националните есенни изложби, обединени под една обща платформа "Поетика на образа".
С артистичния директор на форума Галя Лардева разговаряме за избора й на деветимата художници, които творят с различни средства.

Тазгодишното издание на фестивала "Сцена на кръстопът" представя в Пловдив най-доброто от националната театрална сцена. Какво още остава да видят пловдивчани и гостите на града – разговор в студиото с Мария Луцова.

В пряко включване от Стария град ще ви срещнем с притежателя на най-голямата колекции с ютии на Балканите - Димитър Добрев.

Ще разберете и какво не трябва да пропуснете да видите до 22 септември, когато празниците приключват. Тази година те са посветени на 100-годишнината от рождението на Николай Хайтов. Дъщерята на писателя Елена Хайтова – гост в студиото. Тя ще ни представи книгата за баща си.

Започва най-големият форум в България, посветен изцяло на съвременния танц ONE DANCE WEEK. И тази година в програмата са включени световни танцови компании и хореографи, които провокират публиката с различията и многообразието на идеите си. Представя ни ги артистичният директор на фестивала Елиана Лилова.

Ще видите още непоказвани досега картини на проф. Илия Петров, както и как японската и българската култура се преплитат през визуалния език на съвременния моден дизайн.

Поетика на образа - Национални есенни изложби Пловдив 2019
"Линия Култура" - 19.09.2019

РЕКЛАМА