В предваканционното издание на „Рецепта за култура“ водещият Юрий Дачев разговаря с академик Пламен Карталов за новите места в столицата, които през лятото ще се превърнат в оперни сцени.

Споделете с приятели


"Портрет на философа като фотограф" – така може да бъде озаглавено интервюто с проф. Цочо Бояджиев по повод изложбата му в галерия-книжарница „София-прес“, което ще видим в предаването.

Психологът Даниела Серданова ще насочва вниманието ни към „триъгълниците“ и „многоъгълниците“ в любовните отношения.
Съвместими ли са любовта към математиката и изкуството? Това ще е въпросът към Христина Стоянова - преподавател по изобразително изкуство в Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски“ и нейните ученици.

И още една изложба: „Като фрагменти от стара лента“ – втора част, на Светозар Бенчев в галерия „Нюанс“, ще бъде отразена в предаването.
Кадри от архива на „Рецепта за култура“ ще припомнят присъствието на проф. Вера Ганчева: една изключителна личност в българската култура, гостувала многократно в предаването.

Не пропускайте „Рецепта за култура“ - събота, 13 юни, от 18 часа по БНТ2.

***

В България всекидневно и навсякъде се случват културни събития, „Рецепта за култура” се стреми да ги открие и покаже за зрителите. В рубриката "Портрет с думи" срещаме зрителите с известни личности в различни области на българската култура. Те споделят малко познати събития от живота си, днешния си поглед за случващото се, новите си намерения. Без сензации, без преднамерено атакуващи въпроси, без банални отговори.